Πολιτικη

Τρίπολη: Παίρνει "παράταση" το έργο στο Μεγαβούνι!

Kατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης τη συνέχιση του έργου στο Μεγαβούνι.

Πρόκειται για την "περίφημη" εργολαβία που εντάσσεται στην "προσωρινή μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης" και είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια παράταση που δίνεται στον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο για να ολοκληρωθεί η περίφραξη του ορισμένου χώρου. Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου οφείλονται σε περαιτέρω μετρήσεις που πρέπει να γίνουν, μετά από σχετική αίτηση του εργολάβου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η έκταση δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθεί για διαχείριση απορριμμάτων αλλά, οπωσδήποτε, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη εργολαβία. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει δηλώσει ο κ. Τζιούμης, η διαχείριση των απορριμμάτων της Τρίπολης είναι απολύτως συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στην κεντρική, ολοκληρωμένη διαχείριση.

 

Παράλληλα, όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. Τρίπολης, σχετικά με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Η.Τ, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, έλειπε μια γυναίκα από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, πράγμα που ο "Κλεισθένης" ορίζει ως υποχρεωτικό για να εφαρμόζεται η ποσόστωση και στη διοίκηση των Νομικών Προσώπων. Κατόπιν αυτού, ο κ. Δήμαρχος πρότεινε ως μέλος του Δ.Σ. γυναίκα από τη δική του παράταξη, με αποτέλεσμα να εγκριθεί η πρότασή του από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά με τον ίδιο να δηλώνει πως δεν γνωρίζει αν θα γίνει το παραπάνω αποδεκτό από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.