Πολιτικη

Αυτοψία Τζιούμη-Νίκα στην Κώμη

Ο δήμος Τρίπολης θα αναλάβει την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που είναι εντελώς κατεστραμμένο.

Αμεσα θα προχωρήσουν τα έργα άρδευσης στην Τοπική Κοινότητα Κώμης του Δήμου Τρίπολης, ενώ αν απαιτηθεί θα διατεθούν και επιπλέον πιστώσεις για αυτά, σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, που σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι -συνοδευόμενος και από τον δήμαρχο της αρκαδικής πρωτεύουσας Κώστα Τζιούμη, αλλά και τον πρόεδρο του χωριού- έκανε αυτοψία στην πιο πάνω κατ’ εξοχήν κτηνοτροφική περιοχή, οι υποδομές της οποίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες τον περασμένο Ιούνιο.

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη, σύσκεψη -με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου Τρίπολης, της Τοπικής Κοινότητας, καθώς και του Δασαρχείου- προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το ποτάμι, τόσο στην κοίτη του, όσο και στα παραπλήσια κτήματα.

Η Περιφέρεια, ειδικότερα, θα αναλάβει το έργο της εκβάθυνσης της κοίτης και την αποκατάσταση των πρανών του ποταμού, ενώ ο Δήμος Τρίπολης από την πλευρά του θα προβεί στην αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου στην περιοχή, το οποίο είναι εντελώς κατεστραμμένο.

Ας σημειωθεί ότι, σε συνεννόηση με τους κατοίκους -οι οποίοι συναίνεσαν να παραχωρήσουν την απαιτούμενη έκταση- θα υπάρξει και αλλαγή της όδευσης του αγροτικού δρόμου προς το χωριό, ο οποίος σε ένα σημείο του έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.

Η δαπάνη για τις πιο πάνω απαραίτητες εργασίες, θα είναι σημαντική τόσο για την Περιφέρεια, όσο και για τον Δήμο Τρίπολης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.