Πολιτικη

Iδρυση Οργάνωση Μελών Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη

Την Τρίτη (8/9) συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, με αντικείμενο την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μια  αρχική αποτίμησης τη νέας διακυβέρνησης της χώρας η οποία οδήγησε στο συμπέρασμα ότι έχουμε μία κυβέρνηση Ανακόλουθη, Υποκριτική και Ταξική. 

Ανακόλουθη αφού ακυρώνει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις όπως : 

1. Τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. 

2. Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

3. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ δια της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. 

4. Τη μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 11%.

Υποκριτική αφού μετεκλογικά αλλάζει στάση σε μια σειρά θέματα όπως :

1. Το προσφυγικό όπου πλέον η έλευση των προσφύγων είναι αποτέλεσμα του Γεωπολιτικού προβλήματος και όχι αποτέλεσμα προσκλήσεως του ΣΥΡΙΖΑ . 

2. Της συμφωνίας των Πρεσπών όπου μεριμνά για την τήρησή της αφού πλέον δεν είναι προδοτική συμφωνία. 

3. Της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι  όπου πλέον ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής ενώ παράλληλα διορίζει τον τότε αρχηγό της Αστυνομίας και έναν εκ των αρμοδίων της επιχείρησης στη θέση του ΓΓ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

4. Του πλήθους αλλά και του κόστους των μετακλητών όπου πλέον θα επιβαρύνουν με 38 εκ. ευρώ επιπλέον τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Ταξική αφού:

1. Κατήργησε το θεσμό της αιτιολογημένης απόλυσης καταργώντας την προστασία του εργαζομένου από την αυθαιρεσία του εργοδότη.

2. Καταργεί το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 

3. Ακυρώνει την προβλεπόμενη από την προηγούμενη κυβέρνηση περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για τα επόμενα δύο χρόνια. 

4. Κατήργησε την ισοτιμία της ψήφου στις Δημοτικές εκλογές εισάγοντας ολιγαρχικές διατάξεις δημιουργώντας πλαστές πλειοψηφίες.

Μέσα σ’ αυτό το διαμορφούμενο πολιτικό περιβάλλον η Νομαρχιακή Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά την ανασυγκρότηση του Κόμματος και προχωρεί στην υλοποίηση της.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ομόφωνα ενέκρινε την ίδρυση Οργάνωση Μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη. Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση περιοδειών και ανοιχτών συνελεύσεων-εκδηλώσεων σε κάθε Δήμο του Νομού. 

Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, να εγγραφτούν και να  γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ώστε όλοι μαζί, ισότιμα, με σεβασμό στην ατομική γνώση και άποψη, να συνδιαμορφώσουμε δημοκρατικά και ελεύθερα, τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας πορείας προς ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και την πατρίδα μας.    

 

Τρίπολη 10 Οκτωβρίου 2019

Η Νομαρχιακή Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.