Πολιτικη

Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης: Όργανο χωρίς... αρμοδιότητες

Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.

Η Δημοτική Κοινότητα είναι ένα συμβουλευτικό όργανο αιρετών, που θεσπίστηκε από την λεγόμενη "Καλλικρατική" μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση και διατηρείται με την "Κλεισθενική". Ωστόσο, οι αλλαγές που επέφερε η νέα Κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο, προσπαθώντας να "τονώσει" τη δυνατότητα "κυβερνησιμότητας" σε Δήμους και Περιφέρειες, αναπόφευκτα (;) αφαίρεσε αρμοδιότητες και, άρα, δυνατότητες από τις Δημοτικές Κοινότητες.

Αυτός ήταν ο "πυρήνας" μιας σύντομης κουβέντας που είχαμε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, κ. Παράσχο, ο οποίος και μας εξέφρασε τον προβληματισμό του, τόσο για το ρόλο που καλείται να επιτελέσει το συγκεκριμένο όργανο- όντας το πιο "κοντινό" στο σύνολο των δημοτών συμβούλιο αιρετών-, όσο και για τις ελλιπείς προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας που παρέχονται.

Παρ' όλα αυτά, η Δημοτική Κοινότητα αποφάσισε χθες, ομόφωνα, να εισηγηθεί την αποκατάσταση και αναβάθμιση του δρόμου που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ένα διαχρονικό, μείζον πρόβλημα της Τρίπολης, το οποίο μας είχε απασχολήσει αρκετά και κατά την προεκλογική περίοδο.

Επιπρόσθετα, η Δημοτική Κοινότητα είχε ν' "αντιμετωπίσει" και δυο θέματα που αφορούσαν υπομνήματα από την πλευρά πολιτών σε σχέση με παραβάσεις που, κατά τη γνώμη τους, διαπράττονται από μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και έναν ιδιώτη, αντίστοιχα.

Επί των θεμάτων αυτών, ουσιαστικά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, οι αποφάσεις ήταν.."Σολομώντειου" χαρακτήρα, ήτοι μη αποφάσεις- εν μέρει λόγω και της ανεπαρκούς εισήγησης, σε μια περίπτωση, από την αρμόδια υπηρεσία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.