Πολιτικη

Νικολάκου: "Αχυράνθρωπος" του Μητσοτάκη ο Νίκας

Ευθείες βολές από την υπεύθυνη επικοινωνίας και ενημέρωσης της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος».

Με σκληρά λόγια σχολίασε τη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, η Ντίνα Νικολάκου.

«Όσον αφορά στον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη ο κ. Νίκας επαναβεβαίωσε ότι είναι υπέρ της παραλιακής χάραξης του τμήματος Καλαμάτα – Ριζόμυλος και προσέθεσε ότι θα συνταχθεί με όποια λύση προτείνει η Κυβέρνηση! 

Η κυνική αποδοχή του κ. Νίκα, ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση προτείνουν οι κυβερνώντες, αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι ένας Περιφερειάρχης «αχυράνθρωπος» της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένας Περιφερειάρχης που δεν διστάζει να υποταχθεί στις κυβερνητικές εντολές, ακόμα και όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα ...πιστεύω του, για την ανάπτυξη του τόπου του», ανάφερε αρχικά. 

Και πρόσθεσε: «Μετά από αυτές τις εξελίξεις η «Νέα Πελοπόννησος», ήδη, κατέθεσε αίτημα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί άμεσα στο κορυφαίο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας, προκειμένου οι πολίτες της Πελοποννήσου να έχουν ξεκάθαρη εικόνα και για το έργο, αλλά και για τα πολιτικά κίνητρα όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό».  

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της η κα. Νικολάκου σχολίασε και τις εξελίξεις, που αφορούν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Νέας Πελοποννήσου» σημείωσε: 

«Η τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία η αρμοδιότητα των απαλλοτριώσεων μεταφέρονται, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής, οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας. 

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρούν σε μια ακόμα πραξικοπηματική πράξη, εμφανώς αντισυνταγματική, με απώτερο στόχο να ελεγχθούν τα θεσμικά όργανα. Με τον τρόπο αυτό, η Κυβέρνηση και οι «πρόθυμοι αυτοδιοικητικοί»,  επιχειρούν να αλλοιώσουν την ετυμηγορία των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. 

Ο κ. Νίκας με τη φρασεολογία, που χρησιμοποίησε κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα, ως «γόρδιο δεσμό που λύνεται δια της σπάθης», δείχνει ότι είναι ένας από αυτοδιοικητικούς, που τον «γοητεύουν» οι αντιδημοκρατικές αποφάσεις κυβερνήσεων, που συνάδουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. 

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία έχει άμεση σχέση με την εξέλιξη του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, δεδομένου ότι, πλέον, τις κρίσιμες αποφάσεις θα τις λάβει η Οικονομική Επιτροπή, όργανο, στο οποίο η Περιφερειακή Αρχή διαθέτει επίπλαστη πλειοψηφία, με διορισμένα μέλη ενώ δεν συμμετέχει το σύνολο των Παρατάξεων. 

Πλέον, είναι σαφές, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ότι οι χειρισμοί της Κυβέρνησης και του κ. Νίκα θα οδηγήσουν σε πολύμηνη καθυστέρηση την υλοποίηση του έργου, καθιστώντας την Πελοπόννησο όμηρο των σκουπιδιών». 

Καταλήγοντας η κα Νικολάκου αναφέρθηκε και σε όσα δήλωσε ο κ. Νίκας για τη χθεσινή συνάντηση, που είχε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη: 

«Ο κ. Νίκας ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνεχίζει να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών, καθώς επιχειρεί να παρουσιάσει ως πολιτικά γεγονότα συναντήσεις και συσκέψεις, στις οποίες εκφράζονται μόνο οι «καλές προθέσεις» των κυβερνώντων.

 Οι ανακοινώσεις που έκανε σήμερα για τα αγροτικά ζητήματα, τις υποδομές, τον τουρισμό, το ΕΣΠΑ και τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας αποτελούν μνημείο κενού λόγου και ακατάσχετης υποσχεσιολογίας».  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.