Πολιτικη

Η Μεγαλόπολη "τινάζεται" στον αέρα!

Σε "δραματικό" τόνο η τοποθέτηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης στο Πε. Συ.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αρκαδίας, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της νεώτερης ιστορίας της καθώς το πρόωρο κλείσιμο των λιγνιτικων μονάδων της ΔΕΗ ( οι "περίφημες" 3 και 4) απειλεί να τιναξει στον αέρα την οικονομική ζωή και την μελλοντική προοπτική της πόλης. 

Επιπρόσθετα, το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης επισημαίνει, πως οι κάτοικοι που είναι άμεσα η έμμεσα εξαρτώμενοι από τη λειτουργία της ΔΕΗ είναι χιλιάδες, ενώ ειδικά η παύση της λειτουργίας της μονάδας 3- το 2020 σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Κυβερνησης- θα προκαλέσει καίρια προβλήματα στην ύδρευση της περιοχής αλλά και στην τηλεθέρμανση.

Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε, επίσης, πως η Μεγαλόπολη πρέπει να επιβιώσει αλλά δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για τη μεταλιγνιτικη εποχή. Ζήτησε δε " χρόνο" για να υπάρξει ομαλότερη μετάβαση της περιοχής στη νέα πραγματικότητα.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, από την πλευρά του, συμφώνησε με τις εισηγήσεις τόσο του κ. Πετρακου- η οποία έχει δημοσιοποιηθεί ήδη πριν από τη συνεδριαση- όσο και με τον κ. Δήμαρχο, αλλά απέδωσε την απόφαση του πρόωρου κλεισίματος των μονάδων σε οικονομικά συμφέροντα που άπτονται της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.