Πολιτικη

Nίκας σε Τατούλη: Είσαι υπεύθυνος για το κατάντημα της Αρκαδίας

"Ανεμοδούρα" χαρακτήρισε τον κ. Τατούλη ο κ. Νίκας και υπεύθυνο για το "κατάντημα" της Αρκαδίας, όπως είπε.

Η ομιλία του κ. Νίκα προκάλεσε την αντίδραση παρευρισκομένων, οι οποίοι κατηγόρησαν τον κ. Νίκα πως δεν είπε τίποτε περί του θέματος της συζήτησης, δηλαδή του "πρόωρου κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων".

Λαμπρόπουλος: Ρεαλιστικές λύσεις είναι το ζητούμενο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλος μίλησε για "ρεαλιστικές λύσεις" καθώς η λιγνιτική "εποχή" τελειώνει.

 

Ως "δεδομένο" χαρακτήρισε ο κ. Λαμπρόπουλος το τέλος της χρησιμοποίησης του λιγνίτη για παραγωγή ενέργειας. Παράλληλα, δήλωσε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί παρά να συνηγορήσει στη συνέχεια λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, μέχρι "εξαντλήσεως των αποθεμάτων". Επιπρόσθετα, επιχειρηματολόγησε περί της αξιοποίησης πόρων και από Ευρωπαϊκά προγράμματα για την μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής και την "απεξάρτησή" της οικονομικά από τις λιγνιτικές μονάδες. 

Τέλος, τόνισε πως πρέπει άμεσα να υπάρξει ένας τέτοιος στρατηγικός σχεδιασμός που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη μετάβαση της περιοχής και των κατοίκων της Μεγαλόπολης στη "νέα πραγματικότητα".

Τατούλης: "Ατόπημα" Μητσοτάκη και "υποταγή" Νίκα

Ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή για πλήρη "ταύτιση" και "υποταγή" στις Κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ χαρακτήρισε "ατόπημα" τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη για το μέλλον της ΔΕΗ και το πρόωρο κλείσιμο των μονάδων λιγνίτη.

Παράλληλα, εξήρε τις τοποθετήσεις εκ μέρους των εκπροσώπων των εργαζομένων. Ο κ. Τατούλης έδωσε έμφαση στην "ενεργειακή ασφάλεια" αλλά και στο γεγονός πως η Κυβερνητική πολιτική στο θέμα της ΔΕΗ είναι "αδιέξοδη" και "χωρίς πυξίδα".

 

 

Νίκας: Θα πω λίγα λόγια και θα μιλήσω με πράξεις

"Δεν θα μεταφέρω καμία κομματική γραμμή", δήλωσε ο κ. Περιφερειάρχης, ο οποίος συμμερίστηκε την αγωνία των Μεγαλοπολιτών. Όμως, όπως σημείωσε, "για το ζήτημα αυτό μιλάμε δέκα χρόνια και η σημερινή συζήτηση δεν ωφέλησε". Ουσιαστικά, ο κ. Νίκας περιέγραψε ως "τυπική διαδικασία" την ειδική συνεδρίαση του Πε. Συ., καθώς είπε πως "είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε, ο λιγνίτης τελειώνει."

Από εκεί και πέρα, ο κ. Νίκας επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την επόμενη ημέρα, δίνοντας έμφαση στην απαίτηση της περιοχής να λάβει "χρωστούμενα" από τη ΔΕΗ, τα οποία ανέρχονται στα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, ο κ. Περιφερειάρχης επεσήμανε πως δεν υπάρχει νόημα να γίνονται συζητήσεις "ιδεολογικού" χαρακτήρα, ενώ κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τατούλη για το "κατάντημα της Αρκαδίας".  

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.