Πολιτικη

Τρίπολη: Συνεδρίαση κι εκλογές στον ΦΟΔΣΑ

Ο φορέας διαχείρισης αστικών αποβλήτων Πελοποννήσου στην πρώτη του, ουσιαστική, συνεδρίαση μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, τ' όργανο που έχει αρμοδιότητα τη λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων και απαρτίζεται από στελέχη του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεδριάζει μ' αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης την εκλογή Προεδρείου του σώματος. 

Mοναδικός υποψήφιος είναι ο κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο οποίος κι αναμένεται να εκλεγή Πρόεδρος. Αντιπρόεδρος  θα είναι ο, επίσης μοναδικός υποψήφιος, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης. 

Μεταξύ άλλων, στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, παρευρίσκονται οι Δήμαρχοι Καλαμάτας, κ. Βασιλόπουλος, Κορίνθου, κ. Νανόπουλος- και οι δυο, ως γνωστόν, νεοεκλεγέντες-, ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών, κ. Καμπόσος. Τη Δημοτική Αρχή Τρίπολης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος, κ. Λαγός, ο οποίος διεξάγει και τη συνεδρίαση. 

Μετά την εκλογή του, με 43 ψήφους, ο κ. Αργειτάκος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η θητεία του αυτή θα είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη- καθώς ήταν και πάλι Πρόεδρος κατά την προηγούμενη περίοδο- και ευχήθηκε όλα να πάνε καλά όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε πως η προσωρινή διαχείριση θα ξεκινήσει την Άνοιξη, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Ο κ. Σμυρνιώτης, που επίσης εξελέγη με 43 ψήφους, δήλωσε πως το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να λυθεί "άπαξ και δια παντός", εστίασε στο θέμα της αντιμετώπισης του ζητήματος που αφορά το κόστος μεταφοράς κι ευχήθηκε να μην απασχοληθεί το επόμενο Συμβούλιο του φορέα με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Eξελέγησαν, επίσης, τα πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί συνόλου επτά υποψηφιοτήτων. Ήτοι οι κύριοι Μαρινάκης, Τσιότος, Καρβέλας, Γεωργόπουλος και Λυσίκατος (τυχαία σειρά). Οι κ. Μιτάς και Παπαδάτος θα είναι αναπληρωματικά μέλη.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.