Πολιτικη

Η Μεσσηνία "μονοπωλεί" το Περιφερειακό Συμβούλιο

Το ζήτημα του δρόμου "Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη", ένα μόνιμο "αγκάθι" για τη Μεσσηνία συζητήθηκε επί 2,5 ώρες στο Πε.Συ. Πελοποννήσου!

Το συγκεκριμένο έργο έχει αποτελέσει και είναι ακόμα "μήλο της έριδος" για πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της ημεδαπής. Πρόσφατα, υπήρξαν πολλές αναφορές, σε Μεσσηνιακά ΜΜΕ, σχετικά με το κατά πόσο η νέα Κυβέρνηση έχει εντάξει το έργο στο σχεδιασμό της.

Η συζήτηση στο Περιφερειακό Πελοποννήσου "προκλήθηκε" μετά από επερώτηση της παράταξης του κ. Τατούλη, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις του κ. Δέδε, ο οποίος, ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών επί της προηγούμενης Κυβερνητικής περιόδου, αναφέρθηκε αναλυτικά στ' "ιστορικό" του οδικού αυτού άξονα.

Ο κ. Νίκας, ο οποίος, ως Δήμαρχος Καλαμάτας, είχε και αυτός απασχοληθεί επί μακρόν με το ζήτημα, δήλωσε πως "δεν έχουμε τίποτε στα χέρια μας, όταν θα μας σταλεί ο σχετικός φάκελος, θα το συζητήσουμε." Πάντως, ο κ. Νίκας επεσήμανε πως, δυστυχώς κατά την άποψή του, το Πε.Συ. δεν διαθέτει αποφασιστική αρμοδιότητα επί του θέματος. 

Ο κ. Τατούλης υπερασπίστηκε τη δική του πολιτική επάνω στο ζήτημα και αντέδρασε στη λογική που διέπει, εν γένει, την Περιφερειακή Αρχή, να συμφωνεί- εκ των προτέρων- με οτιδήποτε αποφασίζει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, απ' όλους σχεδόν τους ομιλητές, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που "έπαιξε" σχετικά με το έργο αυτό- αλλά και με άλλες παρεμβάσεις και έργα στη Μεσσηνία- ο αείμνηστος "καπετάνιος" Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, δημιουργός του παγκοσμίως γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Costa Navarino".

Επί της ουσίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από την κεντρική Κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου.

 

To σχόλιο του arcadia 938: Ο κ. Νίκας, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του, αναφέρθηκε, μ' εμφατικό τρόπο, στο γεγονός πως επί του θέματος πρέπει να ζητηθούν και ν' ακουστούν οι απόψεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των αρμοδίων φορέων- Τ.Ε.Ε. Μεσσηνίας. Όντως, είναι πολύ σωστή η θέση αυτή του κ. Νίκα. Φανταζόμαστε πως θα ισχύσει το ίδιο κι όσον αφορά τον όποιο σχεδιασμό του "προσφυγικού", στο ποσοστό που θ' αφορά περιοχές της Πελοποννήσου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.