Πολιτικη

Tζιούμης: "Να κλείσουν οι παιδικές χαρές στην Τρίπολη"

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019.

Όλες οι παιδικές χαρές που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Τρίπολης είναι μη πιστοποιημένες- καθώς δεν πληρούν ακόμη τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νέος νόμος, όπως δήλωσε ο κ. Τζιούμης. Αυτό δεν σημαίνει, απαραίτητα, πως κάποιες δεν είναι κατάλληλες για χρήση, αλλά, οπωσδήποτε, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για ένα πρόβλημα που αφορά, κατά κύριο λόγο, την ευαίσθητη ομάδα των μικρών παιδιών.

Από νομική άποψη, καμία παιδική χαρά δεν θα έπρεπε να λειτουργεί στο Δήμο Τρίπολης, παρά μόνο μετά από "αποκατάσταση", σύμφωνα με τις εισηήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.

Προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη αντιμετώπιση της ακαταλληλότητας των υποδομών αυτών, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε να σταματήσει η λειτουργία τους και να ξεκινήσουν βελτιωτικές εργασίες για να μπορέσουν οι χώροι αυτοί να πάρουν αδειοδότηση.

Ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως αν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει αρνητικά περί "κλεισίματος", θα πρέπει όλοι ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους, κυρίως τις ποινικές, καθώς οι παιδικές χαρές χαρακτηρίζονται "επικίνδυνες".

Οι κ. Σμυρνιώτης και Τσιαμούλος αντέδρασαν, ζητώντας να παραμείνουν κάποιες ανοιχτές (Τσιαμούλος) αλλά και δηλώνοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει "ισοπεδωτική λειτουργία" και ολοκληρωτικό κλείσιμο (Σμυρνιώτης). Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως το θέμα θα πρέπει ν' αποσυρθεί, καθώς οιαδήποτε απόφαση θα είναι, όπως είπε, "δίκοπο μαχαίρι". 

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Παράσχος, μετέφερε τους δικούς του προβληματισμούς για το ζήτημα, αναφέροντας πως υπάρχουν περιοχές όπου οι κάτοικοι κάνουν μόνοι τους παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές, ενώ υποστήριξε πως θα πρέπει να κλείσουν οι χώροι καθώς δεν αντιλαμβάνεται πως είναι δυνατόν ένα δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει τη συνέχεια μιας "παράνομης ή παράτυπης" κατάστασης. 

Σ΄αυτή τη λογική, συμφώνησε και ο κ. Γούργαρης, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ενώ ο κ. Γεωργανόπουλος, της παράταξης του κ. Παυλή, αμφισβήτησε τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν τα τρία χωριά του Δήμου όπου υπάρχουν ακατάλληλες παιδικές χαρές. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως επελέγησαν τρία μεγάλα χωριά του Δήμου, χωρίς κάποιο άλλο "κίνητρο". 

Το θέμα των κριτηρίων απασχόλησε επί μακρόν το Συμβούλιο, ενώ ο κ. Σμυρνιώτης είπε πως αν εφαρμοστεί επακριβώς το έγγραφο επάνω στο οποίο βασίστηκε η εισήγηση της δημοτικής αρχής περί παύσης λειτουργίας, θα μιλάμε για παιδικές χαρές από τη μεθεπόμενη θητεία. Επιπρόσθετα, ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε πως δεν συμφωνεί με τη λογική "πονάει χέρι, κόβουμε το χέρι". Ωστόσο, ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως είναι απαραίτητο να πιστοποιηθούν από εξειδικευμένη εταιρεία οι παιδικές χαρές και να κλείσουν έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο κ. Τζιούμης προσέθεσε πως θα φτιαχτούν δεκαεννέα παιδικές χαρές, σύμφωνα με τον παρόντα σχεδιασμό, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος", κατά κύριο λόγο.

 

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αποσύρθηκε και θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.