Πολιτικη

Συνεχίζεται σήμερα το Περιφερειακό!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου θα συνεχιστεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, μετά από τη σημερινή διακοπή του.

Από τα δεκαεννέα θέματα ημερήσιας διατάξεως, τα τρία πρώτα συζητήθηκαν, με το όργανο να λαμβάνει απόφαση έγκρισης της πρότασης του κ. Πετράκου περί των αρμοδιοτήτων που έχουν μεταφερθεί στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Ήτοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε πως δεν πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης που μετέφερε αρμοδιότητες- όπως η έγκριση "αναγκαστικών απαλλοτριώσεων"- στην Οικονομική Επιτροπή, στην οποία και πάλι με νομοθετική ρύθμιση έχει δοθεί "απόλυτη πλειοψηφία" στην Περιφερειακή Αρχή.

Επί της ουσίας, η Οικονομική Επιτροπή δεν είναι, φυσικά, υποχρεωμένη να δεχθεί την απόφαση του Πε. Συ. Αναμένεται, σε κάθε περίπτωση, σφοδρή πολιτική "κόντρα" μεταξύ κυρίως των κ. Τατούλη και Νίκα με αφορμή τις αλλαγές στον "Κλεισθένη" μέσω Κυβερνητικών τροπολογιών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.