Πολιτικη

winamp wmp real qt

Παρέμβαση Γούργαρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για τη ΔΕΥΑΤ

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Είναι προφανές ότι με την πρόταση της εισήγησης η ΔΕΥΑ εναρμονίζετε ακόμη περισσότερο μη την πολιτική διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, τη θυσία των λαϊκών αναγκών στο βωμό της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, με τη χρήση του νερού ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό.

Είναι επίσης προφανές ότι τόσο η Δημοτική αρχή όσο και οι άλλες παρατάξεις που υπερψηφίζετε την εισήγηση και μάλιστα χωρίς καμία συζήτηση στηρίζετε την πολιτική που διαχρονικά διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, τη λειτουργία της υπό δημόσιο – υποτίθεται – έλεγχο ΔΕΥΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λογική του κόστους οφέλους.

Στηρίζετε την πολιτική για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ ήδη η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου έχουν εκχωρηθεί στο υπεραταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του νερού, αφού οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ψηλά στην αντιλαϊκή ατζέντα της κυβέρνησης, και προωθούνται οι διαδικασίες για παραπέρα συνολικές ιδιωτικοποιήσεις.

Η διαχείριση του νερού ως κοινωνικού αγαθού , προς όφελος του λαού, προϋποθέτει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τη γη, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο. Στο πλαίσιο αυτό οι υδάτινοι πόροι, τα εργοστάσια επεξεργασίας νερού , τα δίκτυα ύδρευσης - άρδευσης, η υποδομή αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί, θα αποτελούν κοινωνική κρατική ιδιοκτησία και ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του Νερού θα μπορεί να κατοχυρώνει το νερό ως κοινωνικό αγαθό , να προβλέπει και να ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και στον συγκεκριμένο τομέα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, επείγει να δυναμώσει η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, διεκδικώντας αποφασιστικά και άμεσα φτηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό, με άμεση μείωση των τιμολογίων κατά 30% σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της κοινοτικής Οδηγίας για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, άμεση υλοποίηση αναγκαίων τεχνικών έργων εξασφάλισης επάρκειας και ορθολογικής διαχείρισης του νερού χωρίς συμπράξεις με ιδιώτες ή συμβάσεις παραχώρησης αποκλειστικά κρατική ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων, που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, τη διασφάλιση επάρκειας και την αξιοποίησή τους κατά υδατικό διαμέρισμα, πλήρη και σταθερή εργασία για το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.