Πολιτικη

Mεγάλο αντιπλημμυρικό έργο σε Ζευγολατιό-Νεοχώρι Αρκαδίας

Εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλου για κατάθεση της μελέτης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.

Μετά από καιρό, υφίσταται προσπάθεια ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πλημμυρικό πρόβλημα που συχνά υφίσταται το Μαντινειακό πεδίο. Με προϋπολογισμό περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ και με τη μελέτη να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Αύγουστο, το έργο "μπαίνει" σε πορεία υλοποίησης, εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότησή του.

Το θέμα αντιμετωπίστηκε θετικά απ' όλο σχεδόν το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τον κ. Γόντικα να ζητάει πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων΄και τον κ. Γιαννακούρα να ρωτά γιατί δεν προχωρούν κι άλλα αντίστοιχα έργα στην Αρκαδία.

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε πως η μελέτη ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, ενώ ο κ. Περιφερειάρχης ανέφερε πως το πρόβλημα των πλημμυρών στην Πελοπόννησο είναι μεγάλο και θα προχωρήσουν πολλά έργα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε, θα δοθούν "έξτρα" χρήματα στις Περιφέρειες- περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ- αλλά μόνο σ' εκείνες που θα έχουν "υψηλή απορροφητικότητα". Δεσμεύτηκε δε πως με τα επιπλέον χρήματα θα στηριχθούν, κατά προτεραιότητα, οι προτάσεις αντιπλημμυρικών έργων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.