Πολιτικη

Σκουρλέτης: "30 χρόνια πίσω" με Ν.Δ. (video)

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Πέμπτη, 21η Νοεμβρίου 2019, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Ο αρκαδικής καταγωγής πολιτικός επισκέφθηκε την αρκαδική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει σ΄ εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, η οποία έγινε στο πλαίσιο του "ανοίγματος στο λαό" που πραγματοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να διευρύνει τα ερείσματά του στην κοινωνία.

Πριν τη διεξαγωγή της συνέλευσης, όπου έγινε και η υποδοχή νέων μελών στις τάξεις του κόμματος, ο κ. Σκουρλέτης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, σκιαγραφώντας τους πολιτικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα, με ορίζοντα το συνέδριο του κόμματος τ' οποίο τοποθετείται χρονικά λίγο μετά το Πάσχα του 2020.

Ο κ. Σκουρλέτης παραδέχτηκε πως ενώ το κόμμα συγκεντρώνει συνεχώς υψηλά ποσοστά στις Εθνικές Εκλογές τα τελευταία χρόνια, η παρουσία του σε δομές όπως η αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα είναι "ισχνή". Γι' αυτό το λόγο ακριβώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να εισαγάγει ένα νέο μοντέλο, όπως το περιέγραψε, σχέσης και διάδρασης μεταξύ του ιδίου και των πολιτών. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως, σύμφωνα και με το αποτέλεσμα των τελευταίων Εθνικών Εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ο βασικός εκφραστής του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα και ήταν και είναι "μαγνήτης" για στελέχη και πολίτες που εντάσσονται στην Ελληνική Κεντροαριστερά.

Κριτική στην Κυβέρνηση

"Πρόκειται για μια Κυβέρνηση που λειτουργεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι το δημόσιο συμφέρον", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης, κατηγορώντας επιπρόσθετα τη Ν.Δ. για "ανακόλουθη" πολιτική, αναφέροντας μια σειρά από ζητήματα στα οποία, προεκλογικά, απέκρυψε τις πραγματικές τις προθέσεις προκειμένου ν' αποκομίσει εκλογικό όφελος. Ο κ. Σκουρλέτης εστίασε στο "προσφυγικό" και τη "Συμφωνία των Πρεσπών", αλλά άσκησε έντονη κριτική και στην οικονομική πολιτική, χαρακτηρίζοντάς την "παρωχημένη" και "αποτυχημένη", σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εμπειρία. 

"Η Κυβέρνηση μας πάει 30 χρόνια πίσω", ήταν μια από τις αποστροφές του λόγου του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος υποστήριξε μέσω παραδειγμάτων σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης που, κατά τον ίδιο, εξυπηρετούν μεγάλους επιχειρηματίες και τραπεζικά στελέχη.

"Η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται χωρίς κανένα σχέδιο"

Ειδικά για το θέμα των λιγνιτικων μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και συνολικά την ενεργειακή πολιτική, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως όντως η χώρα πρέπει να περάσει στη "μεταλιγνιτική" εποχή αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα και αφού ληφθεί μέριμνα για τους εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες που θίγονται άμεσα απ' αυτή την αναπόφευκτη μετάβαση.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η Ν.Δ. επιθυμεί να εφαρμόσει μια "σκληρή, νεοφιλελεύθερη ατζέντα" στον τομέα της ενέργειας, δημιουργώντας όμως μια αγορά με μονοπωλιακά χαρακτηριστικά. Εξέφρασε δε την απορία πως μπορεί ένα κόμμα που παρέδωσε την Δημόσια Επιχείριση Ηλεκτρισμού καταχρεωμένη το 2015, να ισχυρίζεται πως τώρα θα την διασώσει.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.