Πολιτικη

Δίκη ΚΕΔΗΤ: 6 Δεκεμβρίου η συνέχεια..

Την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, στις 10:30 αναμένεται να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο οποίος, όπως μπορεί ν' αντιληφθεί κανείς είναι "ρευστός", την ημέρα εκείνη θα καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου της Τρίπολης είναι πιθανό να διαρκέσει άλλες δυο-τουλάχιστον- "πλήρεις" συνεδριάσεις, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να προσδιορίσει με βεβαιότητα τη χρονική διάρκεια της παραπάνω. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απολογίες των κατηγορουμένων αλλά και οι τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Την ίδια στιγμή, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης συνεχίζει να λειτουργεί- με νέο Πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου τον κ. Χλέπα- αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του arcadia 938, υφίστανται προβλήματα όσον αφορά την απρόσκοπτη μισθοδοσία των υπαλλήλων της.

Aπό την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή Τρίπολης φέρεται αποφασισμένη να δώσει μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στον "πονοκέφαλο" ΚΕΔΗΤ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες προϋποθέσεις και δυνατότητες, πάντα μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Τονίζεται δε πως αυτό υπήρξε προεκλογική δέσμευση του κ. Τζιούμη και ως τέτοια δρομολογείται ήδη, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Tην Τετάρτη 27 Νοεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες του Αρκαδία 938, προέκυψε σοβαρό πρόβλημα οικονομικής φύσεως στην επιχείρηση λόγω των πολλών χρεών της απέναντι στο ελληνικό δημόσιο. Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, το πρόβλημα αναμένεται πως θα αντιμετωπιστεί, όσον αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τουλάχιστον, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.