Πολιτικη

Νίκας: Η Αρκαδία είναι η "καρδιά μας"!

"Απολογισμός" από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τις επαφές του με τους κ. Βορίδη και Καραμανλή.

Ο κ. Νίκας ανακοίνωσε μια σειρά από έργα στην Πελοπόννησο, που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε έχουν καθυστερήσει, είτε ακόμα προχωρούν με βήμα "σημειωτόν".

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στ' αρδευτικά δίκτυα Τάκας στο Νομό Αρκαδίας- όπου εκκρεμεί η δημοπράτηση του έργου λόγω μη υλοποίησης των απαλλοτριώσεων.

Να τονίσουμε πως ο κ. Νίκας μοίρασε στους δημοσιογράφους αναλυτικούς πίνακες, για να μπορέσουν όπως δήλωσε να παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων. Είναι γνωστό πως σ' έξι μήνες θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών του κ. Νίκα με τους κ. Βορίδη και Καραμανλή.

Όσον αφορά το σιδηρόδρομο, ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε πως η πιθανή επαναδραστηριοποίηση της γραμμής προς Τρίπολη θ' αφορά μόνο αμαξοστοιχίες εμπορικού χαρακτήρα που θα φθάνουν στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Επιπρόσθετα, για τους οδικούς κόμβους, ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση προτάσσει το θέμα της παράκαμψης Λαγκαδίων αλλά και μια σειρά από άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε και η άμεση ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα της Καλαμάτας, ένα θέμα που έχει προκαλέσει "τριβές", συνδυαζόμενο με το θέμα του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη.

Για το ζήτημα της στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο στρατόπεδο του πεζικού στην Τρίπολη, ο κ. Νίκας τόνισε πως όλες οι υπηρεσίες θα μετακινηθούν εκεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα- παρότι, ανέφερε πως η τυπική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί- με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την παροχή καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους υπαλλήλους. 

Ο κ. Νίκας ανακοίνωσε πως θα εγκαταλειφθούν τα έντεκα, αυτή τη στιγμή, κτήρια που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση υπηρεσιών.

Ειδική μνεία έκανε, τέλος, ο κ. Νίκας στην Τρίπολη και την Αρκαδία, λέγοντας πως ο νομός αυτός είναι η καρδιά μας και χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους υπόλοιπους.

Επανέλαβε πως θα ενισχυθεί η Τρίπολη για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και παρότρυνε να προωθηθεί η Τρίπολη ως κατεξοχήν εορταστικός, χειμερινός προορισμός.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.