Πολιτικη

Επιστολή στους Δημάρχους για το "Φιλόδημος"

Επιστολή Σκουρλέτη και Χαρίτση στους Δημάρχους για το πρόγραμμα "Φιλόδημος".

"Η παλαιοκομματικού τύπου μεθόδευση του ΥΠΕΣ σε σχέση με το πρόγραμμα "Φιλόδημος" οδηγεί τα έργα σε απρόβλεπτες καθυστερήσεις ή σε ματαίωση, την οικονομία να στερείται επενδύσεις, το ΠΔΕ να στερείται απορρόφησης και τους Δήμους και τους δημότες σε απόγνωση" σημειώνουν οι πρώην υπουργοί Εσωτερικών.

"Το πρόγραμμα «Φιλόδημος» στήθηκε με τέτοια ευελιξία ώστε κάθε φορά που απαιτούνται χρήματα προς αποπληρωμή των έργων αυτά να είναι διαθέσιμα από το ΠΔΕ. Οι πόροι του ΤΠΔ και (λιγότερο) της ΕΤΕπ απλά διευκολύνουν και επιταχύνουν τη διαδικασία", τονίζουν με κοινή τους επιστολή οι πρώην υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με τις δηλώσεις του ΥΠΕΣ, Τ.Θεοδωρικάκου ότι το εν λόγω πρόγραμμα ουσιαστικά καταργείται καθώς "η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δεν επαρκεί για έργα ύψους 1,2 δις ευρώ".

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.