Πολιτικη

Δήμος Τρίπολης: "Μάχη" για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης απέρριψε την εναλλακτική πρόταση που κατατέθηκε σήμερα- 16 Δεκεμβρίου 2019- το πρωί, από τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής, στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020.

Τζιούμης: Πολιτικά απαράδεκτη η σύμπραξη των "3"

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως το Τεχνικό Πρόγραμμα αποτελεί, μαζί με τον προϋπολογισμό, την "κορυφαία" στιγμή για ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπρόσθετα, δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή επελέγη από τους πολίτες προκειμένου να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα.

"Είναι μη ορθό πολιτικά, παρατάξεις που τοποθετήθηκαν στη μειοψηφία να θέλουν να επιβάλουν το δικό τους πρόγραμμα", τόνισε ο κ. Τζιούμης- αναφερόμενος στην κατάθεση εναλλακτικής πρότασης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 από τις τρεις πρώτες μειοψηφικές παρατάξεις.

Παράλληλα, ενώ αναγνώρισε πως ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε μειοψηφικές παρατάξεις να καταθέσουν δική τους πρόταση, καταφέρθηκε κυρίως εναντίον της παράταξης του κ. Παυλή, αναφερόμενος και στη "σύμπραξη" των άλλων δυο παρατάξεων με μια πρώην Δημοτική Αρχή που "αποδοκιμάστηκε, με πρωτοφανή τρόπο, από τους πολίτες".

Επί της ουσίας, ο κ. Δήμαρχος είπε πως, παρότι, δεν ακολουθήθηκε η πρέπουσα διαδικασία από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, ο ίδιος ανέθεσε στους επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας να συντάξουν "εισήγηση" για την εναλλακτική πρόταση- με την "εισήγηση" να είναι αρνητική. Μάλιστα, ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε πως η εναλλακτική πρόταση είναι ίδια με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, απλά έχουν αλλάξει "τρεις κωδικοί". "Πολύ κακό για το τίποτα" ήταν η ουσιαστική "επωδός" του κ. Τζιούμη.

 

Σμυρνιώτης:  Πιο ευέλικτο το δικό μας πρόγραμμα

Αφού ο κ. Σμυρνιώτης έκανε ένα σχόλιο περί "αδικαιολόγητου εκνευρισμού" του κ. Δημάρχου, προχώρησε στην ανάγνωση του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει, όσον αφορά τη συζήτηση και έγκριση του εκάστοτε Τεχνικού Προγράμματος και αναφέρθηκε σε δημόσια τοποθέτηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Κανελλόπουλου, ο οποίος είχε "δεσμευτεί" πως θα υπάρξει "διαβούλευση" μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για την κατάρτιση του προγράμματος. 

Επί του Τεχνικού Προγράμματος, ο κ. Σμυρνιώτης είπε πως δεν πήγαμε σε μεγάλες αλλαγές, αλλά πήγαμε σ' επίπεδο δημοτικής ενότητας προσπαθώντας ν' αυξήσουμε τα έργα. Επιπρόσθετα, δήλωσε πως δεν κατανοεί γιατί απερρίφθη η πρόταση των τριών.

Τέλος, δήλωσε πως πρέπει να τεθεί προς έγκριση και το εναλλακτικό πρόγραμμα, το οποίο, κατά την άποψή του, "έχει μεγαλύτερη ευελιξία", ενώ ανέφερε πως το ποσοστό που έλαβε η παράταξη του κ. Παυλή "δεν λέει και τίποτε"..

Μεταξύ των κ. Τζιούμη και Σμυρνιώτη υπήρξε σχετικά έντονη "λογομαχία" σχετικά με την κατανομή των έργων στις δημοτικές ενότητες αλλά και σχετικά με τη νομοθετική πρόβλεψη, καθώς ο κ. Σμυρνιώτης είπε πως δεν είναι απαραίτητη η "θετική" γνωμάτευση της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ ο κ. Τζιούμης ανέφερε επακριβώς τι προβλέπει ο "Κλεισθένης"- μετά και τις σχετικές τροπολογίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε, εμφατικά, πως εάν στο μέλλον ακυρωθεί η όποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης περί του Τεχνικού Προγράμματος, υπεύθυνοι θα είναι, αποκλειστικά, οι κ. Σμυρνιώτης, Παυλής και Σμυρνιώτης.

 

Παπαδημητρίου: Αλαζονεία και απειλές από το Δήμαρχο!

Ο εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Παυλή και πρώην Αντιδήμαρχος, κατηγόρησε, μεταξύ άλλων,  τον κ. Τζιούμη και τη δημοτική αρχή για "αλαζονεία, προχειρότητα και μη σύννομη συμπεριφορά".

Κάλεσε δε τον κ. Δήμαρχο να είναι πιο "συνετός", ενώ ο κ. Τζιούμης απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να κάνει την "αυτοκριτική" της η παράταξη του κ. Παυλή, να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και μετά να έρθει να μιλήσει.

 

Τσιαμούλος: Μικροπολιτική και μικροσυμφέροντα από τον κ. Δήμαρχο

Ένταση και μεταξύ του κ. Δημάρχου και του κ. Τσιαμούλου, με τον τελευταίο ν' αναφέρει πως "ο κ. Δήμαρχος καταλαβαίνει πως θα περάσει στο βιβλίο Γκίνες, καθώς θα είναι ο μόνος Δήμαρχος που δεν θα περάσει δικό του Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό!" Ο κ. Τσιαμούλος επανέλαβε πως ο κ. Δήμαρχος έχει "ξεφύγει" και πρέπει να ηρεμήσει..

Όσον αφορά την αναφορά του κ. Τζιούμη στην παράταξη του κ. Παυλή, ο κ. Τσιαμούλος δήλωσε πως αυτήν ακριβώς την παράταξη είχε στηρίξει τον κ. Παυλή το 2014. Τέλος, πρότεινε να εγκριθεί- και από τη δημοτική αρχή- η εναλλακτική πρόταση, αφού είναι "ίδια και πολύ κακό για το τίποτα"..

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.