Πολιτικη

Νίκας: Στη Μεγαλόπολη δεν υπάρχει λιγνίτης!

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε τη δημιουργία τουριστικού γραφείου και στην Τρίπολη σύντομα, στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το 2020.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, ο κ. Νίκας περιέγραψε τ' αποτελέσματα συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη.

Ουσιαστικά, το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για τη "μεταλιγνιτική" εποχή, θα παρουσιαστεί σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη σύντομα, από τον Υφυπουργό Ενέργειας, κ. Θωμά. 

Αυτό που επιβεβαίωσε ο κ. Περιφερειάρχης είναι πως θ' αποδοθούν σύντομα στο Δήμο Μεγαλόπολης τα χρήματα που του οφείλονται από τη ΔΕΗ.

Από εκεί και πέρα, το "στοίχημα" αφορά τις δράσεις που θα υλοποιηθούν, προκειμένου να μην υποστεί η τοπική οικονομία "συντριπτικό" πλήγμα.

Αλλα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Νίκας ήταν ο σιδηρόδρομος- όπου δήλωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον-, το φυσικό αέριο- για το οποίο υπάρχει καθυστέρηση στην Πελοπόννησο και καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθεί η Περιφέρεια στο δίκτυο.

Οσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, ανεγέρθη πως το θέμα προχωράει και θα δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος στους μεγάλους Δήμους.

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Νίκας στον αγωγό East Med- του οποίου η υλοποίηση υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ τριών χωρών- και θα διέρχεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων περιοχών. Ο κ. Νίκας, ουσιαστικά, είπε πως έχουμε δρόμο ακόμα στο ζήτημα αυτό και δεν είναι της παρούσης.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε ικανοποίηση για τις εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου στην Τρίπολη- μερικώς χρηματοδοτούμενες από την Περιφέρεια, γεγονός που συνέβη μόνο για την Τρίπολη. 

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε πως στο επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα αποφασιστεί η δημιουργία Τουριστικών Γραφείων καταρχάς στη Σπάρτη και μετά στην Τρίπολη, στο πλαίσιο ενός επανασχεδιασμού της Τουριστικής πολιτικής που θ' ακολουθήσει η Πελοπόννησος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.