Πολιτικη

winamp wmp real qt

Μνημεία της Αρκαδίας σε σύσκεψη του περιφερειάρχη με στέλεχος του ΥΠΠΟ

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεμιστοκλή Βλαχούλη.

Ζητήματα που αφορούν την διαδικασία για έργα αποκατάστασης μνημείων της Αρκαδίας, με σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεμιστοκλή Βλαχούλη.

Στη σημερινή συνάντηση, παρουσία της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Αννας Καραπαναγιώτη και της αρχιτέκτονος Ιουλίας Βομπίρη συζητήθηκαν -και δόθηκαν λύσεις- σε θέματα που αφορούσαν τις μονές Καλτεζών και Καλαμίου, το κάστρο της Καρύταινας (πύλη και τείχος), καθώς και την γέφυρα της ιστορικής κωμόπολης.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, οι πιστώσεις για όλα τα έργα που θα απαιτηθούν στα πιο πάνω μνημεία, θα καλυφθούν από την Περιφέρεια, είτε μέσω του ΕΣΠΑ, είτε μέσω του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.