Πολιτικη

Στο Τριανταφυλλίδειο Ιδρυμα Βυτίνας ο Βορίδης

Γι' αυτό δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέδειξε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος για ακόμη μια φορά το θέμα για το Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα Βυτίνας.

Βασικά σημεία της ομιλίας:

Πέρσι τον Σεπτέμβριο σας έκανα μια ερώτηση για το Τριανταφυλλίδειο ίδρυμα καθώς επίσης και στις 30 Σεπτεμβρίου σας απέστειλα μια επιστολή στην οποία  εξηγώ αναλυτικά τι πρέπει να γίνει για την αναβίωση του ιδρύματος ενώ σας αναφέρω ότι οι απαντήσεις του Υπουργείου είναι πανομοιότυπες και χωρίς την παραμικρή ένδειξη προόδου επι του θέματος.

Αναρωτιέμαι εφόσον υπάρχουν τα χρήματα, υπάρχει και διάθεση από τα αρμόδια Υπουργεία, για ποιο λόγο δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόοδος  και το ίδρυμα δεν αποτελεί έναν επισκέψιμο χώρο. 

Έχω καταθέσει ξανά πίνακα του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τον οποίο για το Τριανταφυλλίδειο ίδρυμα υπάρχουν έσοδα και υπόλοιπο εκ μεταφοράς 7.554.380,00 ευρώ και τα χρήματα αυτά δίνονται στο ίδρυμα ανάλογα με τις ανάγκες όπως προκύπτουν ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Προτείνω ότι χρειάζεται να γίνει μια συνάντηση των αρμόδιων φορέων με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να διαπιστώσουμε τελικά πόσα χρήματα μπορούν να διατεθούν.

Το τελευταίο πρόγραμμα που έγινε για τη σχολή μελισσοκομίας και το βυσσινόκηπο έγινε επί συνκυβέρνησης ΝΔ με ΠΑΣΟΚ. Από τότε και ύστερα δεν έχει ξαναγίνει καμία ενέργεια.

Κύριε Υπουργέ ζητώ να δεσμευθείτε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα γίνει αυτή η σύσκεψη που πρότεινα καθώς και να επισκεφθείτε τη Βυτίνα και το Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα με σκοπό να δούμε όλες τις προοπτικές ώστε το ίδρυμα να είναι επισκέψιμο και να μπορέσουν να αξιοποιηθούν τα χρήματα του δωρητή.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει η σύσκεψη φορέων και αρμόδιων Υπουργείων όπως ζήτησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος ώστε να λυθούν τα επίμαχα ζητήματα καθώς και ότι θα επισκεφθεί τη Βυτίνα και το ίδρυμα.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μέχρι να ολοκληρωθεί η υλοποίηση όσων είναι αναγκαίων να γίνουν για την ανάδειξη και αναβίωση του Τριανταφυλλίδειου Ιδρύματος Βυτίνας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.