Πολιτικη

Πελοπόννησος: "Μπαχαλάκηδες εδώ δεν χωράνε"!

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Τρίπολη, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.

Το θέμα της "τουριστικής προβολής" ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το "κυρίαρχο" στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Πε. Συ Πελοποννήσου. Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αποσυρθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, προκειμένου να "βελτιωθεί", λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις απόψεις και προτάσεις μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και σχετική σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και τοπικών παραγόντων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Αυτό ανέφερε και η εισηγήτρια της Περιφερειακής Αρχής, κ. Καλογεροπούλου. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε τίποτε σε σχέση με ένα πάγιο αίτημα παρατάξεων της μειοψηφίας, οι οποίες είχαν αιτηθεί να υπάρξει "απολογισμός πεπραγμένων" που ν' αφορά το αντίστοιχο πρόγραμμα προβολής κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα, μέλη μειοψηφικών παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου άσκησαν έντονη κριτική επί του προγράμματος που εισηγείται η Περιφερειακή Αρχή με αφορμή την "έλλειψη στόχευσης" που, κατά τη γνώμη τους, χαρακτηρίζει το πρόγραμμα, τις "παρωχημένες πρακτικές" που το τελευταίο μετέρχεται και, εν γένει, την "προχειρότητα" που παρατηρήθηκε όσον αφορά την επαφή και διαβούλευση της Περιφερειακής Αρχής με τουριστικούς φορείς.

Το τελευταίο αυτό στοιχείο επιβεβαιώθηκε και από τον κ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο- Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πανεπιστημιακού Καθηγητή-, ο οποίος, σε συνομιλία που είχαμε, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η παραπάνω διαδικασία ήταν "βεβιασμένη" και δεν συνετέλεσε σε "βελτίωση" του προηγούμενου προγράμματος τουριστικής προβολής.

Να σημειώσουμε πως το ζήτημα της τουριστικής προβολής είχε και.."παράπλευρες" απώλειες, καθώς, ως γνωστόν, είχαμε και αντικατάσταση υπηρεσιακού παράγοντα λόγω ακριβώς του θέματος αυτού. Μάλιστα, αυτό "προκάλεσε" και την έκτακτη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης, 30ης Ιανουαρίου, μετά από σχετική επερώτηση της παράταξης του κ. Τατούλη.

Η εισηγήτρια από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχή, κ. Καλογεροπούλου, απαντώντας στις ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η παρούσα Αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει "απολογισμό" για τα πεπραγμένα άλλων, ενώ χαρακτήρισε μέρος των ερωτήσεων "γενικές και αόριστες".

Tέλος, δήλωσε πως η Περιφερειακή Αρχή έχει σκοπό να "καταλάβει" μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής αγοράς της Ελλάδας, μέσω στοχευμένων δράσεων, πολλές εκ των οποίων είναι ανάλογες μ' αυτές που χρησιμοποιήθηκαν κατά την περίοδο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής. 

Οπωσδήποτε, ο κ. Σκαντζός, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, "έκλεψε"- γι' άλλη μια φορά- την "παράσταση", χαρακτηρίζοντας "μπαχαλάκηδες" μέλη της παράταξης του κ. Τατούλη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.