Πολιτικη

Περιφέρεια: "Θρίλερ" η έγκριση της τουριστικής προβολής

Η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου θα πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία μεταξύ των μελών του Συμβουλίου.

Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται, αυτή τη στιγμή, εγκεκριμένος προγραμματισμός για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου και το θέμα παραμένει "μετέωρο"..

Να σημειώσουμε πως η εισηγήτρια από την παράταξη του κ. Δέδε, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αρκαδίας κ. Δημητρακοπούλου, ήταν "λάβρη" κατά της Περιφερειακής Αρχής και αρνητική απέναντι στην εισήγηση περί τουριστικής προβολής, αναφέροντας πως δεν προστέθηκε τίποτε το ουσιαστικό σχετικά με τον τουριστικό σχεδιασμό στην αποψινή συνεδρίαση αλλά, αντίθετα, παρουσιάστηκαν "ευχολόγια, γενικότητες και αντιγραφές". Επί της ουσίας, κατηγόρησε την παράταξη του κ. Νίκα πως δεν μπορεί να διοικήσει. Απλά, όπως τόνισε, είναι "καλή στις δηλώσεις".

Η βασική πρόταση της παράταξης του κ. Δέδε είναι να συγκροτηθεί "διαπαραταξιακή επιτροπή" προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μια ρεαλιστική και εκσυγχρονισμένη πολιτική για τον τουρισμό. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Δέδες έκανε "θετική εισήγηση" υπέρ της ψήφισης δηλαδή του προγράμματος, καλώντας τους Συμβούλους της παράταξής του να τοποθετηθούν "κατά συνείδηση".

Από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, εκφράστηκαν κατηγορίες εναντίον της μείζονος μειοψηφίας, όπως ότι "δεν θέλει να εγκριθεί ο σχεδιασμός για να προκαλέσει πρόβλημα στους τουριστικούς πράκτορες".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλος, επεσήμανε πως είναι προφανές πως θα υπάρχουν "ομοιότητες" με αντίστοιχα προγράμματα άλλων Περιφερειών καθώς το τουριστικό προϊόν είναι κοινό και υφίστανται κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές. Περιγράφοντας τις προβλέψεις του παρόντος προγράμματος δε, τόνισε πως ήδη ικανοποιούνται πολλές από τις προτάσεις της μειοψηφίας- αυτές που προήλθαν από την παράταξη του κ. Δέδε.

"Είναι σημαντικό πως δίνεται βαρύτητα στην ψηφιακή προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου", προσέθεσε ο κ. Λαμπρόπουλος, "κλείνοντας" την τοποθέτησή του μ' εκτενή αναφορά στη συμμετοχή της Περιφέρειας σ' ανάλογες δράσεις.

 Ο κ. Τατούλης, στη δική του τοποθέτηση, κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή για "πολιτική απιστία" και τόνισε πως η παράταξή του προσήλθε στο Συμβούλιο με σκοπό τη "συναίνεση", πράγμα όμως που δεν καθίσταται εφικτό λόγω των πρακτικών που ακολουθεί η παράταξη του κ. Νίκα.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, το πρόγραμμα που εισηγήθηκε η Περιφερειακή Αρχή εγκρίθηκε, με τη θετική ψήφο της παράταξης του κ. Δέδε.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.