Πολιτικη

Νίκας: Μέχρι τον Ιούλιο το master plan για Μεγαλόπολη

Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής που αφορά τη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Νίκας ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της Συντονιστικής, διυπουργικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος.

Όσον αφορά το σχέδιο για την αντιμετώπιση των " κραδασμών" που θα έλθουν λόγω του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων, ο κ. Νίκας δήλωσε πως θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Ιούλιο, θα τεθεί σε διαβούλευση και η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Η χρηματοδότηση για τη μεταλιγνιτική εποχή, σύμφωνα με τον κ. Νίκα, μπορεί να φθάσει στα 4 δισ. ευρώ, αρκεί να γίνει σωστός προγραμματισμός.

Ωστόσο, τόνισε πως οποιαδήποτε παρέμβαση στην περιοχή- όπως και η αποκατάσταση της- εξαρτώνται απολύτως από το master plan.

Επεσήμανε δε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η αντικειμενικοποίηση των ρύπων που προκαλούνται από τα πυρηναιλουργεία και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Νίκας: Εγώ όλα αυτά τα βρήκα, δεν τα δημιούργησα!

Αναφερόμενος σε μια σειρά από θέματα, όπως η έλλειψη εθνικής πολιτικής για το λάδι αλλά και η πρόσφατη πυρκαγιά σε μονάδα ανακύκλωσης στην Κορινθία, επανέλαβε πως είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί το ζήτημα πρωτίστως των απορριμμάτων για να μην " λούζει η Τρίπολη το Μαίναλο!"

Τέλος, δήλωσε ικανοποιημένος για την έγκριση του προγράμματος τουριστικής προβολής, δεσμεύτηκε πως θα δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή όπως πρότεινε ο κ. Δέδες και οιαδήποτε δράση θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

Νίκας: Τα ταξίδια τέλος! 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Νίκας ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια θα εκπροσωπείται μόνο από παράγοντες του τουρισμού και όχι αιρετούς, ενώ άσκησε εντονότατη κριτική στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή τόσο για την κατάσταση της Πελοποννήσου- κυρίως του οδικού της δικτύου- αλλά και για την εικόνα που εμφανίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Μάλιστα, δήλωσε πως "λυπάται" γι' αυτό που βλέπουν οι πολίτες.

Σχετικά με τον οικονομικό έλεγχο στην Περιφέρεια, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε πως έχει ολοκληρωθεί και το σχετικό πόρισμα θα δοθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως σκοπός είναι να γίνει καλύτερη και αποτελεσματικότερη η διοίκηση, εξετάζοντας τα λάθη του παρελθόντος. Το πόρισμα θα δοθεί και στους επικεφαλής των Περιφερειακών παρατάξεων.

Ακόμη, ο κ. Νίκας έπλεξε το εγκώμιο του κ. Δέδε- ως γ.γ υποδομών- τον ευχαρίστησε για τη χθεσινή του ψήφο αλλά δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία σύμπλευση. Δήλωσε ανοικτός σε κάθε συνεργασία αλλά τη χαρακτήρισε "ανηφορική διαδικασία".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.