Πολιτικη

Περιφέρεια: "Πολιτικές διώξεις" υπαλλήλων καταγγέλλει η παράταξη Τατούλη

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.

Με θέματα που "προκάλεσαν" επερωτήσεις μειοψηφικών παρατάξεων, διεξάγεται η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Το πρώτο θέμα αφορά επερώτηση της παράταξης του κ. Τατούλη, η οποία κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή για "παράνομες" εσωτερικές μεταθέσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταθέσεις που αντιβαίνουν τόσο στο οργανόγραμμα όσο και στους Νόμους που διέπουν τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εισηγήτρια της παράταξης του κ. Τατούλη, η κ. Νικολάκου, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ανέφερε πως ο κ. Νίκας λειτουργεί αυθαίρετα, νομίζοντας πως δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Επίσης, τόνισε πως υφίστανται "πολιτικές διώξεις, απειλές και εκβιασμοί" από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής. 

Ωστόσο, η αναφορά της κ. Νικολάκου σε "Χούντα", προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Σκαντζού, αλλά και άλλων Περιφερειακών Συμβούλων της πλειοψηφίας.

Ο κ. Τατούλης παρενέβη και κατηγόρησε το Προεδρείο για "λογοκρισία", ενώ τόνισε πως ο κ. Σκαντζός δεν κατάλαβε τι είπε η κ. Νικολάκου και, σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία του Προέδρου δεν είναι να "παίρνει θέση".

Ο κ. Σκαντζός, απάντησε πως θεωρεί τη δήλωση "Δεν έχουμε Χούντα"- προφανώς, εντός του πλαισίου μες το οποίο χρησιμοποιήθηκε- είναι προσβλητική και πρέπει ν' ανακληθεί. Τέλος, δήλωσε πως τα πάντα κρίνονται από τους πολίτες που ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η κ. Νικολάκου έδωσε εξηγήσεις περί του νοήματος της φράσης της και το θέμα έληξε.

Η συζήτηση, καταρχάς, περιστράφηκε γύρω από τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και η τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης. Η ιστορική αναδρομή αφορούσε ολόκληρη την περίοδο της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μ' έμφαση στο χρονικό διάστημα από το 2016 κι εντεύθεν. Σχετική ερώτηση προς την κ. Νικολάκου απηύθυνε ο κ. Πουλοκέφαλος- της παράταξης του κ. Δέδε-, ο οποίος έχει "χρηματίσει" Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την πρώτη θητεία του κ. Τατούλη ως Περιφερειάρχη.

H κ. Νικολάκου, μάλιστα, περιέγραψε  πέντε συγκεκριμένες  περιπτώσεις μετακινήσεως υπαλλήλων με "παράνομο τρόπο", όπου, όπως είπε, υπήρξε και αρνητική υπηρεσιακή εισήγηση σχετικά με τη "νομιμότητα" των διοικητικών αυτών ενεργειών, χωρίς αυτό να επηρεάσει τις αποφάσεις του κ. Νίκα. Διευκρινίσεις ζήτησε ο κ. Πετράκος, καθώς, όπως επεσήμανε, δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση στον αέρα αλλά με ονόματα και διευθύνσεις".

 

Οι αναφορές της κ. Νικολάκου σε "εκφοβισμούς, αυθαιρεσία, πολιτικές διώξεις και παράνομη διοικητική συμπεριφορά" από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής είναι, προφανώς, ιδιαιτέρως σοβαρές και αναμένονται οι απαντήσεις εκ μέρους του κ. Νίκα.

Νίκας: Προσπαθούν να με.. "φοβίσουν"!

Όσοι μας παρακολουθούν επιβραβεύουν όσους χρησιμοποιούν λογικά επιχειρήματα, είπε, στην αρχή της τοποθέτησής του, ο κ. Περιφερειάρχης. Δήλωσε πως η όλη του πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει πως μοναδικός γνώμονας σε τέτοιου είδους αποφάσεις είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ αιρετών και δημοσίου τομέα. 

Ουσιαστικά, κάλεσε όποιον θεωρεί πως παραβιάζεται ο νόμος, να καταφύγει στη Δικαιοσύνη και ο ίδιος θα σεβαστεί απολύτως τις σχετικές αποφάσεις. Προχώρησε δε σ' έντονη κριτική απέναντι στις πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης του κ. Τατούλη, αναφέροντας πως "είχε γεμίσει την Περιφέρεια αναπληρωτές Διευθυντές και τμηματάρχες, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν λειτούργησε ποτέ για να είναι όλοι ελεγχόμενοι!"

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.