Πολιτικη

Λαϊκή Συσπείρωση: Η νέα Περιφερειακή Αρχή ακολουθεί την πεπατημένη Τατούλη

Οι παρατάξεις Νίκα-Τατούλη από κοινού καταψήφισαν την παρακάτω πρόταση  στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ένα από τα βασικά ελλείμματα Δημοκρατικής λειτουργίας είναι το γεγονός ότι με ευθύνη της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής από την ίδρυση του θεσμού της Περιφέρειας μέχρι σήμερα, δεν έχουν πραγματοποιηθεί αξιοκρατικές κρίσεις από τα προβλεπόμενα από τον νομό συμβούλια επιλογής προϊσταμένων για την ανάδειξη τοποθέτηση και αξιολόγηση των στελεχών της Διοίκησης σε θέση ευθύνης.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή ακολουθεί την πεπατημένη, ορίζοντας αναπληρωτές προϊσταμένους και μετακινώντας στελέχη της Διοίκησης, χωρίς κρίσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, κάτι που δημιουργεί συνθήκες ομηρίας των στελεχών.

Το ΠεΣυ Πελοποννήσου καλεί τον Περιφερειάρχη να σταματήσει να αξιοποιεί το υπάρχων άθλιο και αντεργατικό καθεστώς στις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Να σταματήσει τώρα να ορίζει αναπληρωτές προϊστάμενους, πέρα από κάθε διαδικασία κρίσης, όπως έκανε η Προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, για να εκβιάζει και να κράτα όμηρους τους υπαλλήλους. 

Να συγκροτήσει άμεσα και να λειτουργήσει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τα Συμβούλια Επιλογής προσωπικού και προϊσταμένων να προκηρύξει τις θέσεις και να γίνουν οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις με αντικειμενικά-αξιοκρατικά και μετρήσιμα στοιχεία.

Να ανακληθούν άμεσα οι αναιτιολόγητες τελευταίες αποφάσεις του Περιφερειάρχη. 

Άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια είναι οι προσλήψεις προσωπικού τώρα, για την κάλυψη των κενών στις υπηρεσίες. Δεν καλύπτονται τα κενά με τα παράλληλα καθήκοντα, παράνομο καθεστώς που ξεκίνησε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και διευρύνει η σημερινή.

Με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, τα παράλληλα καθήκοντα και την εντατικοποίηση στη δουλειά των υπαλλήλων, αναγκάζονται ουσιαστικά όλοι οι υπάλληλοι να κάθονται παραπάνω από το ωράριο, να παίρνουν δουλειά στο σπίτι, για να ανταποκριθούν στοιχειωδώς. 

Γι’ αυτό καλούμε τον Περιφερειάρχη, την Ο.Ε και τους Διευθυντές να δίνουν τις προβλεπόμενες υπερωρίες σε όλους τους υπαλλήλους, γιατί όλοι τις κάνουν. Να ψάξουν αλλού τις σπατάλες και τις παρανομίες και όχι με το κόψιμο των υπερωριών στη μείωση του πενιχρού εισοδήματος των εργαζομένων.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς περικοπές οι υπερωρίες του 4ου τριμήνου του 2019.

Να μην περικοπεί ούτε μια μέρα άδειας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι για τα προηγούμενα χρόνια 2017, 2018 και 2019.

Στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας διεκδικούν και νομικά δεδουλευμένα, περικοπές μισθών, δώρων κλπ, η Περιφερειακή Αρχή να είναι στο πλευρό τους, οι δικηγόροι που ορίζονται να υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων.

Να ανακληθεί η απόφαση Περιφερειάρχη για έλεγχο εφαρμογής του ωραρίου του προσωπικού με βιομετρικά δεδομένα (δακτυλικά αποτυπώματα κλπ). 

Κάτι τέτοιο συνιστά γενικευμένο φακέλωμα, παρέμβαση στη σωματική ακεραιότητα, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ιδιωτική ζωή των εργαζομένων. 

Εχει η υπηρεσία χίλιους δυο άλλους τρόπους και είναι υποχρεωμένη να ελέγξει την τήρηση του ωραρίου.

Οι όποιες αναδιαρθρώσεις στο έργο των υπηρεσιών, που συνιστούν ουσιαστικά τροποποίηση του οργανισμού της Περιφέρειας, να γίνονται με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως προβλέπει και ο νόμος και μετά από σύμφωνη γνώμη των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων.

Να μην γίνει καμία ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του Δημοσίου.

Άμεση επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ.

Να χορηγούνται σε όσους δουλεύουν σε ανάλογες συνθήκες τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Τέλος εφιστάται η προσοχή και η υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της ΕΣΣΕ που έχει υπογραφεί για τις Περιφέρειες. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.