Πολιτικη

"Δικαιωματικά θα είμαστε στο κέντρο των εκδηλώσεων το 2021 γιατί έχουμε κάνει δουλειά"

Ο πρώτος γύρος διαβούλευσης για το επιχειρησιακό σχέδιο "Τρίπολη 2021"...

Συνεχίζοντας τον πρώτο γύρο διαβούλευσης για το επιχειρησιακό σχέδιο «Τρίπολη 2021», αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Τρίπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κ. Τζιούμη και με τον υπεύθυνο του σχεδίου κ. Πραχαλιά, βρέθηκαν στις 30/1 στη Δημοτική Ενότητα Τεγέας όπου συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα επίπεδα και στους άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου που ετοιμάζει ο Δήμος και εξήγησε ότι σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η πλήρης κατάρτιση αυτού του σχεδίου.

Όπως είπε ο κ. Τζιούμης τα 200 χρόνια πρέπει να εορταστούν με λαμπρότητα κι όχι μόνο με γιορτές και εκδηλώσεις και επεσήμανε ότι την ίδια θέση έχει και η κεντρική Πολιτεία με το «Ελλάδα 2021». Συνεχίζοντας τόνισε ότι στις εκδηλώσεις αυτές θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η Τρίπολη και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν παρακαλάμε για τίποτα αλλά το διεκδικούμε γιατί η Τρίπολη και η Αρκαδία συνεισέφερε τα μέγιστα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 αλλά κυρίως γιατί έχει γίνει δουλειά, όχι γιατί θα μας το χαρίσουν».

Ο κ. Τζιούμης είπε ότι το 2021 θα είναι η αφετηρία μιας σειράς δράσεων που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης και των χωριών μας και γίνεται ένας σχεδιασμός ο οποίος, όπως τόνισε, έπρεπε να έχει ξεκινήσει νωρίτερα. Συνεχίζοντας ενημέρωσε ότι ξεκινά και επίσημα η συνεργασία με ένα Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Τμήμα του ΕΚΠΑ, της Αρχιτεκτονικής Πάτρας και της σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας Χίου, που ασχολείται με την ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, και με το υλικό που θα μαζευτεί θα κάνει ανάλογες μελέτες αλλά και προτάσεις ανάδειξης.

Επίσης ο κ. Τζιούμης ενημέρωσε ότι έγινε μία πρώτη συνάντηση με επιτροπή του «Ελλάδα 2021» που ασχολείται με τους εορτασμούς σε εθνικό επίπεδο και στην οποία παρουσιάστηκε περιληπτικά το επιχειρησιακό σχέδιο της Τρίπολης αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος «δεν περίμεναν από τον Δήμο να έχει κάνει τέτοια δουλειά και τους αιφνιδιάσαμε ευχάριστα. Έφυγαν ξετρελαμένοι και αυτό είναι μία ηθική ικανοποίηση». Είχαμε το ίδιο πνεύμα με την επιτροπή του «Ελλάδα 2021» είπε ο κ. Τζιούμης και δόθηκε μια καλή εικόνα του Δήμου αφού πολλά από αυτά που δείξαμε θα τα υιοθετήσουν ενώ θα οργανωθεί και επίσκεψη από την πρόεδρο κ. Γ. Αγγελοπούλου.

Ο Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι το «Ελλάδα 2021» στο πρόγραμμά του δεν περιλαμβάνει μόνο τους εορτασμούς για το 1821 αλλά και γεγονότα, προσωπικότητες και εξελίξεις κατά τα 200 χρόνια ελεύθερου βίου της χώρας και επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει ήδη για παράδειγμα ενσωματώσει δράση στην Κερασίτσα για τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Όσον αφορά τη Τεγέα ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχει μια ιδιαιτερότητα αφού ο «Τεγεατικός Σύνδεσμος» είναι, μετά τον «Παρνασσό», ο παλαιότερος σύλλογος στη χώρα, ενώ το πανηγύρι της Τεγέας έχει πολύ μακρινές ρίζες.

Στη συνέχεια της συνάντησης πήραν το λόγο πολλοί παράγοντες διατυπώνοντας και διάφορες ερωτήσεις για το σχεδιασμό.

Ο Δήμαρχος κλείνοντας τόνισε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν το αγκαλιάσουν όλοι και κατέληξε ότι η συνάντηση είναι δυναμική και αποτελεί την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων καθώς προχωρά ο σχεδιασμός.

Δ.Τ.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.