Πολιτικη

Περιφερειακό Συμβούλιο: "Πίσω" από τις κάμερες..

Σ' εξέλιξη η τρίτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Τρίπολη, 10 Φεβρουαρίου 2020.

Πολλές φορές- για να μην πούμε σχεδόν πάντα- αυτά που συμβαίνουν και ειπώνονται πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες, έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ' όσα διαμείβονται "επίσημα" και καταγράφονται στα πρακτικά.

Η συνεδρίαση, προς ώρας, κυλάει ήρεμα, καθώς δεν έχει σημειωθεί ακόμα κάποια από τις.."κλασσικές" αντιπαραθέσεις μεταξύ συγκεκριμένων Περιφερειακών Συμβούλων. "Πρωταγωνιστής", μέχρι τώρα", ο κ. Πετράκος- "Αγωνιστική συνεργασία για την Πελοπόννησο"-, ο οποίος "μονοπωλεί σήμερα τις επερωτήσεις, με τις τελευταίες αυτές να καλύπτουν μεγάλη γκάμα θεμάτων, από την πρωτογενή παραγωγή και την προστασία του Περιβάλλοντος μέχρι τις πολιτιστικές εκδηλώσεις φεστιβαλικού χαρακτήρα.

Σκαντζός: Με ατομική ευθύνη η τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου!

"Έπιασε" τόπο η, καλώς εννοούμενη, "ρουφιανιά" του arcadia 938 κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς, όπως ανακοινώθηκε κι επίσημα, η τήρηση του νόμου θα είναι πλέον αυστηρή και εάν κάποιος τον παραβιάσει, θα φέρει ατομικά την ευθύνη- δηλαδή θα πληρώσει το πρόστιμο.

Ο κ. Κούρος, βεβαίως, προχώρησε στις προσήκουσες κινήσεις. Πάντως, ο κ. Σκαντζός ξεκαθάρισε πως από εδώ και μπρος το κάπνισμα εξοβελίζεται από το εσωτερικό του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης.

Τατούλης: "Ντροπή" η ανακοίνωση των Περιφερειαρχών για τις περικοπές στις χρηματοδοτήσεις

Η περικοπή στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, "χλιαρή" ανακοίνωση της ΕΝ.ΠΕ, είναι ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει "αίσθηση" στους εμπλεκομένους με την τοπική αυτοδιοίκηση. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Δήμους, λόγω των καθυστερήσεων που υφίστανται με το πρόγραμμα χρηματοδότησής τους "Φιλόδημος ΙΙ".

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος ο καλύτερος συντονισμός με τους "Νέους Δρόμους"

Η κ. Μητροπούλου, που ήταν υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα "παίξει" το ρόλο "συνδετικού κρίκου" μεταξύ κόμματος και Περιφερειακής παράταξης. Να θυμίσουμε πως ο κ. Δέδες, επικεφαλής της και πρώην Γενικός Γραμματέας Υποδομών- κατηγορήθηκε πρόσφατα από τη "Νέα Πέλοπόννησο" πως αποτελεί "δεκανίκι" της παράταξης του κ. Νίκα.

Πάντως, αύριο, Τρίτη, είναι πολύ πιθανό να έχουμε ανακοίνωση περί της Περιφέρειας Πέλοποννήσου από "πρωτοκλασάτο" στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο. Έτσι αναφέρει η.."κρυστάλλινη σφαίρα" του arcadia 938.

Γόντικας και Τατούλης επί.."προσωπικού"...

Η εταιρεία συμφερόντων του πρώην Υπουργού, κ. Φλαμπουράρη, ("Ωρίωνας"), η αποζημίωση που πήρε, ο χαρακτηρισμός του κ. Τατούλη περί "ψευδολόγου" και οι καταγγελίες του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ουσιαστικά, για "συμπαιγνία", προκάλεσαν μια μικρή ένταση, η οποία δεν βρήκε "χώρο" για ν' αναπτυχθεί. Ωστόσο, ο κ. Γόντικας προκάλεσε τους πάντες να συζητηθεί επισταμένα το θέμα σ' επόμενο Συμβούλιο.

Κι ένα σχόλιο του υπογράφοντος: Ως επαγγελματίας που ξεκίνησε από εφημερίδα, χαίρομαι όταν βλέπω να εκδίδονται νέες εφημερίδες ή να επανεκδίδονται παλαιότεροι τίτλοι στην Πελοπόννησο. Ωστόσο, όταν αυτό γίνεται με προφανείς στόχους μονόπλευρης πληροφόρησης και με όρους "αθέμιτου ανταγωνισμού", δεν προσφέρει τίποτε παρά επιτείνει το ήδη "τοξικό" περιβάλλον που χαρακτηρίζει τα ΜΜΕ και προκαλεί, εν μέρει, την αναξιοπιστία και την απαξίωση από την πλευρά των πολιτών. Η Κυβέρνηση έχει, πλειστάκις, αναφερθεί σε "κανονικότητα". Χρησιμοποίησε, ορθώς, ως "αντιπολιτευτικό όπλο" την εύνοια της προηγούμενης διοίκησης απέναντι σε ΜΜΕ. Η ίδια θα κάνει , πάνω κάτω, τα ίδια..; Αλήθεια, εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, αργεί ακόμα..; 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.