Πολιτικη

Στη Βουλή τα προβλήματα με τα σχολικά γεύματα

Εγκαλούν την κυβέρνηση με ερώτηση που κατέθεσαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγήσεις για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη διανομή των Σχολικών Γευμάτων ζητούν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους τομεάρχες Παιδείας και Εργασίας, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περισσότερα από 54.000 γεύματα δεν έχουν διατεθεί ειδικά στα σχολεία της Αττικής και της Αθήνας, της Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Πελοποννήσου και ορισμένων νησιών.

Επίσης τονίζουν πως το πρόγραμμα παροχής ζεστών και ποιοτικών γευμάτων σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας. 

Το πρόγραμμα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες 150.000 μαθητών και μαθητριών σε 950 σχολεία και χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, συντελώντας δραστικά στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη βελτίωση των μαθητικών επιδόσεων.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.