Πολιτικη

Παπαηλιού: Η "μεταλιγνιτική εποχή" χρειάζεται χρόνο

Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ακοβιτών, o βουλευτής Αρκαδίας με το ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού.

1) Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 δεν πρέπει να έχουν αθηνοκεντρικό χαρακτήρα. Η ελληνική περιφέρεια πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Εξάλλου, ο Μοριάς, η Αρκαδία αποτέλεσαν το λίκνο της. Σε αυτό το πλαίσιο, χρειάζεται συνεργασία και συντονισμός ενεργειών, ώστε ο ρόλος και η σημασία των σημαντικότερων τόπων που πρωταγωνίστησαν στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα και συνδέθηκαν με γεγονότα και πρόσωπα  της εποχής, να αναδειχθούν μέσω ενός «οδικού και χρονολογικού χάρτη».

2) Ο «βίαιος θάνατος» των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί πλήγμα για τη Μεγαλόπολη και  την ευρύτερη περιοχή. Θα την μετατρέψει σε «κρανίου τόπο». 

Η «μεταλιγνιτική εποχή» χρειάζεται χρόνο και σχεδιασμό. Για  το σχεδιασμό που θα αναπροσανατολίζει την αναπτυξιακή προοπτική, η οποία  θα αποφασιστεί,  πρέπει να διατεθούν πόροι.   

Προς αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία  της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄   βαθμού, της Περιφέρειας και του Κεντρικού Κράτους είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.