Πολιτικη

Η τοποθέτηση του Κώστα Τζιουμη για την πολιτική προστασια

Ο Δήμαρχος Τρίπολης επισήμανε τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που χαρακτηρίζουν την Τρίπολη σε σχέση με την αντιμετώπιση κρίσεων.

Ο κ. Τζιούμης τόνισε πως ο Δήμος Τρίπολης είναι ο πέμπτος σ' έκταση στην Ελλάδα και η μορφολογία του δυσχεραίνει το έργο των δημοτικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Επίσης, όπως και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Αργους- Μυκηνών κ. Καμποσος, ζήτησε τη "νομική θωράκιση" των Δημάρχων σε σχέση με τις αρμοδιότητες τους. Είναι γνωστό πως συχνά αυτοδιοικητικοί βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης όταν η περιοχή τους υφίσταται καταστροφές.

Πάντως, ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως είναι πολύ θετική η νομοθέτηση της "ειδικής ανάγκης", δηλαδή της προληπτικής κήρυξης μιας περιοχής σ' έκτακτη ανάγκη. Μάλιστα, ανέφερε την περίπτωση του Ζευγολατιού και των συχνών πλημμυρικών φαινομένων που το πλήττουν.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.