Πολιτικη

Σχέδιο ελέγχου καπνίσματος σε υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας

Κατάρτιση σχεδίου ελέγχου του καπνίσματος στον Δήμο Γορτυνίας.

H απόφαση:

Την κατάρτιση σχεδίου ελέγχου του καπνίσματος και εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας. Συγκεκριμένα:

Την απαγόρευση του καπνίσματος και της κατανάλωσης προϊόντων καπνού σε κάθε εσωτερικό χώρο εργασίας και αναμονής των κτιριακών δομών του Δήμου, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή των δυσμενών επιδράσεων του καπνίσματος.

Την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων για την απαγόρευση του καπνίσματος και την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Την ανάρτηση απαγορευτικών σημάνσεων σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, την απομάκρυνση όλων των σταχτοδοχείων και την τοποθέτηση σε εμφανή σημεία, του τηλεφωνικού αριθμού καταγγελιών 1142.

Να αναρτηθεί σήμανση εξωτερικά της υπηρεσίας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών που προσέρχονται στην υπηρεσία πριν την είσοδό τους.

 

Για την τήρηση και εφαρμογή των ανωτέρω και γενικά της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στις υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας, ορίζονται ως υπεύθυνοι οι κατωτέρω αναφερόμενοι Δημοτικοί Υπάλληλοι ανά Δημοτική Ενότητα ως εξής:

Για τη Δημοτική Ενότητα Δημητσάνας, ορίζεται ο κος Γεώργιος Τσίτουρας Προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας.

Για τη Δημοτική Ενότητα Λαγκαδίων, ορίζονται η κα Ελένη Γιαννέτου Προϊστάμενη του Γραφείου Κεπ Λαγκαδίων και ο κος Δημήτριος Κουτσιάδης Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Χωροταξίας.

Για τη Δημοτική Ενότητα Βυτίνας ορίζεται η κα Ελένη Αλεξάνδρου Προϊστάμενη του τμήματος Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών.

Για τη Δημοτική Ενότητα Τροπαίων ορίζεται η κα Χρυσούλα Τσούνη Προϊστάμενη του Γραφείου Διοικητικών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Για τη Δημοτική Ενότητα Κοντοβάζαινας ορίζεται η κα Ανδρούλα Βάρδα Προϊστάμενη του Γραφείου Διοικητικών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Για τη Δημοτική Ενότητα Ηραίας ορίζεται ο κος Μιχαήλ Κότσικας Προϊστάμενος του Γραφείου Διοικητικών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Για τη Δημοτική Ενότητα Κλείτορος ορίζεται ο κος Διαμαντής Πολύδερας Προϊστάμενος του Γραφείου Διοικητικών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Για τη Δημοτική Ενότητα Τρικολώνων ορίζεται η κα Βασιλκή Ροϊλού Προϊστάμενη του Γραφείου Διοικητικών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

 

Σύμφωνα με τις παραπάνω αναφερόμενες διατάξεις, εκτός των πειθαρχικών κυρώσεων:

Στους παραβάτες υπαλλήλους που υπηρετούν στις υπηρεσίες επιβάλλεται πρόστιμο εκατό ευρώ (100,00€).

Στους παραπάνω οριζόμενους υπεύθυνους επιβάλλεται πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500,00€) για παραβάσεις όπως:

Έλλειψη ανάρτησης σήμανσης.

Απομάκρυνση σταχτοδοχείων

Απουσία ανταπόκρισης των υπεύθυνων σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση παράβασης.

Παράλειψη κλήσης των αρμόδιων Οργάνων Ελέγχου.

Έλλειψη συνεργασίας με τα Όργανα Ελέγχου.

Η απόφαση αυτή να αναρτηθεί στη «Διαύγεια», στους πίνακες ανακοινώσεων όλων των δημοτικών καταστημάτων καθώς και στην Ιστοσελίδα του Δήμου. 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.