Πολιτικη

winamp wmp real qt

Περιφέρεια: "Έχουμε μια... ανηφόρα!" (photos-video)

Συνεδρίαση για την επιτροπή παρακολούθησης του ΕΑΠ Μεγαλόπολης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το λεγόμενο "λιγνιτόσημο", τα χρήματα δηλαδή που αποδίδει η ΔΕΗ στην περιοχή της Μεγαλόπολης λόγω της περιβαλλοντικής της επιβάρυνσης, αποτελούν εδώ και χρόνια βασικό μέσο υλοποίησης έργων.

Ειδικά αυτή την περίοδο, ενόψει του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων του εργοστασίου της ΔΕΗ, είναι προφανές πως η Περιφέρεια θα πρέπει να "τρέξει" δράσεις για ν' αντιμετωπιστεί η πιθανή οικονομική και κοινωνική "ζημιά".

Η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης , την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, προεδρεύοντος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα είχε ως βασικό θέμα την εκπόνηση του master plan για την "απολιγνιτοποιημενη" Μεγαλόπολη- το οποίο θα είναι αποτέλεσμα διυπουργικής επιτροπής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο- αλλά και έργα που είναι επείγοντα και θα πρέπει ν' αρχίσουν να υλοποιούνται. 

Ειδικότερα, ο κ. Νίκας ανέφερε έργα στην Καρύταινα. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, πέρα από τους αιρετούς, εκπρόσωποι φορέων όπως το Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο και άλλοι, οι οποίοι θα εμπλακούν στην εκπόνηση πολλών "μικρών master plan" με στόχο να συμπεριληφθούν στο γενικότερο σχεδιασμό.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε πως τα διαθέσιμα χρήματα , που βρίσκονται υπό το διαχειριστικό έλεγχο της επιτροπής, είναι 26 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Νίκας, αφού χρησιμοποίησε τρεις φορές τη λέξη "ανηφόρα", δήλωσε πως τα όποια έργα θα συζητηθούν στο πλαίσιο του master plan καθώς το τελευταίο αυτό είναι ο πλέον καθοριστικός τρόπος έγκρισης και υλοποίησης έργων.

Κατά συνέπεια, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Νίκας, αλλά και ο κ. Λαμπρόπουλος, ήδη ενταγμένα έργα στο ΕΑΠ από την προηγούμενη περίοδο, τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.