Πολιτικη

ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Συνέντευξη Παναγιώτας Πανούση, μέλους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας  για τις εξελίξεις στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα που ξεπέρασαν τις προβοκάτσιες της Κυβέρνησης, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και την απεργοσπαστική της στάση, που θα μείνει γραμμένη στις πιο μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος και συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Σε αυτές τις συνθήκες η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στηρίζει ενεργητικά τη στρατηγική του κεφαλαίου, με την πρότασή της για την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου, η οποία βρήκε την αποδοχή των εργοδοτικών οργανώσεων, είναι στην ίδια όχθη με την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε συνολικότερα τη στήριξη της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ στην αντεργατική επίθεση: Απεργοσπάστες το Γενάρη του 2018, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χτυπούσε το απεργιακό δικαίωμα. Απεργοσπάστες τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν η κυβέρνηση χτυπούσε τις κλαδικές ΣΣΕ και έφερνε το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων. Απεργοσπάστες και στον μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ είναι μνημείο αθλιότητας και εμπαιγμού των εργαζομένων. Μας είπε "πολύ κακό για τίποτα" και την ίδια στιγμή ανακαλύπτει "ελαφρές βελτιώσεις"!.

Αυτή την συνδικαλιστική παρέα στηρίζει και ακολουθεί η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές της. 

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο παντού να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πάλης, να οργανώσουν νέα μεγάλη αγωνιστική κινητοποίηση. Η πλειοψηφία του ΕΚ Αρκαδίας έχει μία ακόμα ευκαιρία να οργανώσει αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Δεν το έκανε εδώ και δύο μήνες που έχει ανοίξει το θέμα, ας το κάνει τώρα αφού λέει ότι συμφωνεί με τις προτάσεις των σωματείων, εργατικών κέντρων ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ που έκαναν την απεργία στις 18 Φλεβάρη.

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αφού απέτυχε για μια ακόμα φορά να περάσει γύψο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, με μια διαδικασία-πρόκληση. Ένα κατ’ όνομα «συνέδριο» λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο-όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της. 

Ανήγγειλαν ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία, θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων. 

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρηση της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει, στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες.

Είναι προκλητικό να ισχυρίζονται ότι το ΠΑΜΕ δε θέλει να γίνει το συνέδριο, αυτοί που πρωτοστατούν στην απαξίωση των Συνδικάτων. Ξεπέρασαν τους εργατοπατέρες των μετεμφυλιακών χρόνων Μακρή - Θεοδώρου στη νοθεία, στην εργοδοτική παρέμβαση, στη δράση ΜΑΤ και αστυνομίας μέσα στα εργατικά συνέδρια. 

Αντιδρούμε στη απροκάλυπτη πλέον προσπάθεια, με εξόφθαλμες παρανομίες, να μπει με φυσική παρουσία η εργοδοσία στις διαδικασίες του Συνεδρίου. Αντιδρούμε στην εκτεταμένη νοθεία και ζητούμε τον αποκλεισμό συγκεκριμένων 53 νόθων αντιπροσώπων που δεν εκπροσωπούν κανέναν και δεν έχουν εκλεγεί με καμία διαδικασία του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί και σε εξώδικη καταγγελία, ογκωδέστατη, πάνω από 100 σελίδες, η οποία έχει σταλεί παντού. Έχει σταλεί για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα Συνδικάτα της χώρας, έχει σταλεί σε όλα τα ΜΜΕ.

Εμείς καλούμε όλα τα Συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους να έρθουν να δουν με τα μάτια τους "τι Συνέδριο" θέλει η σημερινή ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Εμείς δεν κάνουμε πίσω! Όλα αυτά που έζησαν οι εργαζόμενοι τη δεκαετία που κατασφάχτηκαν εργατικά - λαϊκά δικαιώματα δε μπορούν να σβηστούν. Η συγκεκριμένη ηγεσία είναι απόλυτα απαξιωμένη. Αυτό δεν αλλάζει, το καταλαβαίνουν όλοι! 

Της γυρνούν την πλάτη δίκαια μέχρι και εκλεγμένοι συνδικαλιστές των παρατάξεων τους, γιατί έπαιξαν τον πιο βρώμικο ρόλο ενάντια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ακόμα και σήμερα μπαίνουν εμπόδιο στον αγώνα, στην κινητοποίηση και την ενημέρωση των εργασιακών χώρων ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο. 

Επιδιώκουν να κρατηθούν στις καρέκλες με εκτεταμένη νοθεία και τη φυσική παρουσία των εργοδοτών σε Εργατικά Κέντρα-σφραγίδες. Είναι χαρακτηριστικό πως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που είναι πρώτες στην ανεργία, εμφανίζονται ψηφίσαντες σε Σωματεία που ξεπερνούν τον αριθμό των μισθωτών με βάση τα στοιχεία του συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ".

Ποιος ήξερε λ.χ. ότι τα κεντρικά στελέχη των επιχειρηματικών ομίλων σε μεγάλα supermarket εμφανίζονται ως συνδικαλιστές και με την απειλή απόλυσης διαμορφώνουν πλαστές πλειοψηφίες; Ποιος ήξερε ότι ιδιοκτήτης μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας ψηφίζει σε "εργατικό Σωματείο", ότι "συνδικαλιστές" βρίσκονται ταυτόχρονα υποψήφιοι σε επιμελητήρια με ψηφοδέλτια που τιτλοφορούνται "ενωμένοι επιχειρηματίες"; Γι' αυτό αντιδρούμε και αγωνιζόμαστε!

Κανένας έντιμος συνδικαλιστής, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτήν την κατάσταση. Η ελπίδα βρίσκεται στην ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, των πραγματικά αποκλεισμένων από αυτές τις διαδικασίες. 

Καλούμε τους εργαζόμενους της Αρκαδίας να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση των Σωματείων και από τα κάτω να ανατρέψουν εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που λειτουργούν σαν δεκανίκια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. 

Γιατί μόνο μέσα από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα θα μπορέσουμε εμείς οι εργαζόμενοι να ανατρέψουμε την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.