Πολιτικη

Πετράκος στο Βουπράσιο: Τη νίκη τη φέρνουν οι αγώνες

Η τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου στη συγκέντρωση για την Πατρών-Πύργου.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους Δήμους και στους φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας, της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς που αποφασίσατε σήμερα την ιστορική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αιματοβαμμένο αυτό σημείο για να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! 

Είκοσι χρόνια είναι αρκετά. Δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζουν άλλο οι εκάστοτε κυβερνήσεις και να μετράμε καθημερινά νεκρούς και τραυματίες. Δεν ανεχόμαστε άλλο, η Δυτική Πελοπόννησος από την Πάτρα μέχρι την Τριφυλία και τη Πυλία να συνεχίζει να είναι στην υπανάπτυξη χωρίς σύγχρονο και ασφαλή δρόμο και σιδηρόδρομο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έλαβε προχθές την Δευτέρα μία ιστορική απόφαση  με μεγάλη πλειοψηφία 67%. Δυστυχώς  η παράταξη του Περιφερειάρχη δεν την ψήφισε θεώρησε ότι είναι αρκετό  ένα ψήφισμα μόνο. Όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου πλην της παράταξης του Περιφερειάρχη ενωθήκαμε επιδεικνύοντας  υψηλό αίσθημα ευθύνης παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές μεταξύ μας, γιατί οφείλουμε να βάζουμε πάνω από τις όποιες πολιτικές διαφορές μας τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε  να συμπαραταχτεί μαζί σας και  να είναι   από αυτή την ιστορική συγκέντρωση στην οποία συναντιόνται για πρώτη φορά σε κοινό αγώνα η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς τριών περιφερειών και πέντε νομών.

Αποφασίσαμε να είμαστε παρόντες και να συμπαραταχθούμε με το Συμβούλιο Αιρετών που έχετε συγκροτήσει και με όλους τους φορείς που είναι σήμερα εδώ και  να δηλώσουμε   όλοι   μαζί  την αποφασιστικότητά μας να κατασκευαστεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ χωρίς άλλες καθυστερήσεις και χωρίς διόδια ολόκληρος ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα, και σύγχρονος σιδηρόδρομος από τη Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα για να ενωθούν οικονομικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και οι επτά νομοί της Πελοποννήσου αλλά και τα νησιά του Ιονίου. Συνάδελφοι  δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και μέλλον για το τόπο  μας και τους ανθρώπους του  χωρίς σύγχρονο και ασφαλή δρόμο και σιδηρόδρομο. 

Φίλες και φίλοι,

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την προχθεσινή απόφασή του είναι εδώ,  όχι μόνο για τον σημερινό αγώνα, αλλά  θα είναι παρών  και σε κάθε άλλη κινητοποίηση που θα αποφασιστεί. Δηλώνει επίσης  την αποφασιστικότητα του   να προχωρήσει μαζί με τους Δήμους της Μεσσηνίας και το συμβούλιο αιρετών σε κινητοποίηση και στο Καλό Νερό.

Σήμερα από εδώ  πρέπει όλοι μαζί να πούμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και να σταματήσουμε τον αγώνα αν δεν δημοπρατηθεί ο δρόμος σε όλο του το μήκος μέχρι την Τσακώνα και δεν δεσμευτεί η κυβέρνηση για κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα –Καλαμάτα. 

Είκοσι χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει υποσχέσεις από τις κυβερνήσεις οι οποίες όταν ερχόταν η ώρα των πράξεων πετούσαν στο καλάθι των αχρήστων το δρόμο από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα. Δεν πιστεύουμε πλέον κανέναν, πιστεύουμε μόνο στις δυνάμεις μας και στην αποφασιστικότητά μας. Πιστεύουμε μόνο στη δύναμη και στην αποφασιστικότητα του αγωνιζόμενου   λαού. Οι στιγμές απαιτούν να μπουν όλοι οι αιρετοί στον αγώνα όλοι όσοι σήμερα απουσιάζουν διότι έβαλαν κομματικές η άλλες δεσμεύσεις πάνω από τη ζωή και το  μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του. Οι νεκροί, οι τραυματίες και το μέλλον του τόπου απαιτούν  να σταματήσουν να είναι απόντες όσοι σήμερα δεν είναι εδώ . 

Κύριε  πρωθυπουργέ ,κύριε υπουργέ, κύριοι και κύριες αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης ,κυρίες και κύριοι βουλευτές: Ακούστε  μας καλά. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί  Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι  και αν σε 2 -3 εβδομάδες δεν υπάρξουν πράξεις θα έρθουμε στο Σύνταγμα και δεν θα φύγουμε. Το δίκαιο αγώνα  που ξεκινήσαμε θα τον φέρουμε σε πέρας γιατί   είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και γιατί ξέρουμε ότι  τη νίκη την φέρνουν μόνο οι αγώνες.  Γεια σας 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.