Πολιτικη

winamp wmp real qt

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών με τον Πρέσβη της Ουκρανίας

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Sergii Shutenko.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας, Shutenko αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο κ. Shutenko επισήμανε τον σημαντικό αριθμό Ελλήνων ομογενών που διαβιούν στην Ουκρανία καθώς και το έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, υπογραμμίζοντας την έντονη παρουσία ελληνικού στοιχείου στην Ουκρανία. Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ελληνισμό της Μαριούπολης και της Οδησσού και ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρέσβη ότι προγραμματίζει επίσκεψη στην Ουκρανία το προσεχές διάστημα.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.