Πολιτικη

Κορωνοϊός: "Κλειστή" σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τη δημόσια υγεία στην "έδρα" της Περιφέρειας.

Τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη.

Όπως ανέφερε ο κ. Νίκας θα πρέπει ν' ακολουθούνται επακριβώς οι οδηγίες που δίνονται από το αρμόδιο Υπουργείο. Επιπρόσθετα, είπε, μεταξύ άλλων, πως δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει αλλά θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι ο πανικός.

Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση του για τη μέχρι τώρα διαχείριση της "προσφυγικής κρίσης" από μέρους της Ελλάδας.

Τζιούμης: Οι προληπτικές απολυμάνσεις δεν έχουν νόημα

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, αναφέρθηκε στο γεγονός των "πρωτοβουλιών" που λαμβάνουν μονομερώς δήμαρχοι για λόγους "καθησυχάσμού" και δήλωσε πως δεν να πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Προσέθεσε πως όλοι θα πρέπει ν' ακολουθούμε τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου τόσο για ενέργειες όπως οι απολυμάνσεις όσο και για το κλείσιμο των σχολείων. Συνεπώς, οιαδήποτε τέτοια ενέργεια θ' αποφασίζεται μόνο από τα Υπουργεία. 

Η σύσκεψη ήταν " κλειστού" χαρακτήρα και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ν' αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Τέλος, πέρα από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι αρκαδικών Δήμων, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, κ. Τζανής και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Διαμαντόπουλος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.