Πολιτικη

Παπαηλιού: "Πρόκειται για τη ζωή όλων"

Κορωνοϊός και Δημόσιο Σύστημα Υγείας, από τον βουλευτή Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού.

Οι πολιτικές των «μνημονίων» έθεσαν  το δημόσιο σύστημα υγείας στο στόχαστρο, με την περικοπή της χρηματοδότησής του και με την  υποστελέχωση των μονάδων υγείας. Ο σκοπός προφανής : Η παράδοση του τομέα της υγείας  σε ιδιώτες και συνακόλουθα η πλήρης εμπορευματοποίησή του. 

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους ασφυκτικούς «μνημονιακούς» περιορισμούς, καταβλήθηκε προσπάθεια και επετεύχθη «να κρατηθεί όρθιο»  το Εθνικό Σύστημα Υγείας, χάρη (και) στον επαγγελματισμό, την αίσθηση καθήκοντος και την αυταπάρνηση των εργαζομένων σ΄ αυτό.  

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να επαναφέρει τις «μνημονιακές» πολιτικές και να παραδώσει τις μονάδες υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Όμως η υγειονομική κρίση, λόγω κορονοϊού, καθιστά επιτακτικά αναγκαία την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με πόρους, όχι «ψίχουλα», για υλικοτεχνική υποδομή, προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού και  στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Έτσι ακόμη και η σημερινή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ υποχρεώνεται «να απευθυνθεί», διστακτικά και περιορισμένα βέβαια, σ΄ αυτό (στο δημόσιο σύστημα υγείας), που είναι το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσεις αυτού του μεγέθους. Οι εργαζόμενοι σ΄ αυτό «βάζουν πλάτη» για μια ακόμη φορά.      

Η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας είναι αδήριτη ανάγκη. Πρόκειται για τη ζωή όλων.  

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.