Πολιτικη

ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Να κλείσουν τώρα όλα τα ΚΕΣΥ της χώρας!

Εξοργιστική και εγκληματική η στάση του Υπουργείο Παιδείας, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και μετά λήψη των αναγκαστικών μέτρων για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών δομών και εμπορικών καταστημάτων αποφασίζουν με τον πλέον ανεύθυνο τρόπο να διατηρήσουν ανοιχτά τα ΚΕΣΥ παρά τις αγωνιώδεις συστάσεις των εργαζομένων σε αυτά να κλείσουν ΤΩΡΑ.  

Το Υπουργείο Παιδείας, οι αρμόδιοι φορείς, η κυβέρνηση  προκλητικά και ανεύθυνα κωφεύουν.

Οι χώροι των ΚΕΣΥ υποδέχονται καθημερινά δεκάδες παιδιά, μαζί με τους συνοδούς γονείς που μπορεί να μην συγχρωτίζονται την ώρα του ατομικού ραντεβού αλλά αναμένουν στους χώρους μέχρι να έρθει η σειρά τους. 

Τα παιδιά αυτά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καθώς μπορεί να πάσχουν είτε από κάποιο χρόνιο νόσημα, είτε εκδηλώνουν δευτερογενώς σύνοδα ιατρικά προβλήματα.  Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο εργάζονται δεκάδες άτομα, που κάποια από αυτά  μπορεί να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

Αποτέλεσμα της ολιγωρίας αυτής είναι να βρεθεί σε ΚΕΣΥ της Αττικής εργαζόμενος θετικός στον κορωνοϊό, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με δεκάδες γονείς και μαθητές.

Από την άλλη τα ΚΕΣΥ, πριν την εκδήλωση της επιδημίας, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα των χώρων, την ακαταλληλότητα πολλών αιθουσών και τον συνωστισμό εργαζομένων – παιδιών – γονιών σε πολλά από αυτά. Πολύ περισσότερο τώρα, που σωρρευτικά με όλα τα προηγούμενα, δεν έχουν εξασφαλιστεί ούτε καν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα όπως είναι η απολύμανση, ατομικά μέσα υγιεινής, μάσκες, απολυμαντικά κα.

Είναι εξοργιστική και εγκληματική η στάση του Υπουργείο Παιδείας  να επιμένει να διατηρεί ανοιχτά τα ΚΕΣΥ

Εδώ και τώρα να αφήσουν τους πειραματισμούς με τις ομάδες πληθυσμού, που είναι ευάλωτες.

Να κλείσουν ΤΩΡΑ τα ΚΕΣΥ όλης της χώρας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έτσι κι αλλιώς έχουν παρθεί εκτεταμένα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.