Πολιτικη

Οδυσσέας: Ο έλεγχος δεν γίνεται με ασφαλή και ενδεδειγμένο τρόπο

Διευκρινιστική διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητεί ο βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Nα διαφυλαχθεί η υγεία αστυνομικών και ελεγχόμενων για να έχει νόημα ο έλεγχος τήρησης των μέτρων  για τον κορωνοϊό δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αφού όπως τόνισε η διαδικασία ελέγχου θα φέρει όλους τους ένστολους μας σε κατά πρόσωπο επαφή με αναρίθμητους πολίτες, που πρέπει να επιδείξουν τα προσωπικά τους έγγραφα.

Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με την Δημοτική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχές και τα λοιπά αρμόδια κρατικά όργανα, οι αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχουν όπου απαιτείται για να ελέγξουν τη νομιμότητα της μετακίνησης των πολιτών.

Δυστυχώς, σε αυτό το πρώτο στάδιο εφαρμογής,  είδαμε σε αρκετά ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών ότι ο έλεγχος δεν γίνεται με το πλέον ασφαλή και ενδεδειγμένο τρόπο για την προστασία της υγείας όλων -πολιτών και ένστολων- από τον κορωνοϊό COVID-19.

Και τούτο γιατί τα έγγραφα πολλές φορές περνούν στα χέρια των ελεγκτικών οργάνων και επιστρέφονται αμέσως μετά στους κατόχους τους. Με ό,τι μπορεί να  συνεπάγεται αυτό.

Απαιτούμε λοιπόν άμεσα από την Κυβέρνηση και χωρίς καμιά καθυστέρηση, να εκδώσει μέσω του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διευκρινιστική διαταγή προκειμένου να αποσαφηνίσει τους τρόπους που πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι αυτοί από τους ένστολους μας, έτσι ώστε να απομειωθούν οι περιπτώσεις φυσικής επαφής με τα ελεγκτέα έγγραφα.

Αυτό είναι κατ’ ελάχιστο αναγκαίο ώστε διαφυλαχθεί στο ακέραιο η υγεία του Αστυνομικού Προσωπικού, αλλά και όλων των εμπλεκομένων οργάνων στην διαδικασία ελέγχου κίνησης των πολιτών.

Αυτονόητα δε το ίδιο ισχύει και για τους ελεγχόμενους.

Tούτη την ώρα της κρίσιμης μάχης, που οι Έλληνες και Ελληνίδες αστυνομικοί και λιμενικοί βρίσκονται μαζί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας στην πρώτη γραμμή της πρωτόγνωρης κρίσης, το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε, αφού τους ευχαριστήσουμε, είναι να διαφυλάξουμε την υγεία τους.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.