Πολιτικη

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συνολικά 16 κρούσματα κορωνοϊού

Η σημερινή εικόνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως προς τον κορωνοϊό.

Συνολικά 16 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, στις 9 το πρωί.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 2, στην Αρκαδία 3, στην Κορινθία 2, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 6. Στη Μεσσηνία προσμετρώνται ακόμα 2 περιπτώσεις, στις οποίες -όπως διευκρινίστηκε- τα άτομα είχαν δηλώσει ως κατοικία την εν λόγω Π.Ε., χωρίς ωστόσο να είναι μόνιμοι κάτοικοι του νομού.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις από τον ΕΟΔΥ, για να δηλωθεί ένα κρούσμα σε μια περιοχή, πρέπει ο ασθενής να έχει διεύθυνση κατοικίας ή οικογενειακή μερίδα στην εν λόγω περιοχή, στην οποία και δηλώνεται, ασχέτως αν δεν κατοικεί σε αυτή. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις που ο ασθενής είναι κάτοικος Καλαμάτας αλλά έκανε την εξέταση σε νοσοκομείο άλλης πόλης.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εξ άλλου, στη σημερινή σύσκεψη έγινε γνωστό ότι προωθείται η αγορά υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια και η προώθησή του στις δομές υγείας.

Ειδικότερα, η θα διατεθούν, α) από ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα στα νοσοκομεία Τρίπολης (Παναρκαδικό) και Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, β) αναπνευστήρες ως εξής, 2 στα νοσοκομεία Αργους και Ναυπλίου, 2 στο νοσοκομείο Κορίνθου, 2 στο νοσοκομείο Σπάρτης, 1 στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, 1 στο νοσοκομείο Καλαμάτας και γ)  περί τα 30.000 ζευγάρια γάντια νιτριλίου, προϋπολογισμού 4.000 ευρώ περίπου.

 

 

(Δελτίο Τύπου) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.