Πολιτικη

To Δ.Σ. Τρίπολης για την απώλεια του Γεωργίου Τσουτσάνη

Εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα.

Το Δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, αφού πληροφορήθηκε το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη Γεωργίου Τσουτσάνη συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση στις 13 Απριλίου 2020 και  εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κων/νος Τζιούμης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του εκλεκτού συμπολίτη  Γεωργίου Τσουτσάνη, συνεκτιμώντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, ήθος, συνέπεια,  εντιμότητα,  εργατικότητα.

Ιδιαίτερα όμως θεωρεί χρέος στον εκλιπόντα Γεώργιο Τσουτσάνη την απόδοση τιμής για την ηρωική, αντιστασιακή πράξη του στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της Κατοχής το 1942 και σε ηλικία 13 χρόνων, να περισώσει με κίνδυνο της ζωής του τα οστά του Γέρου του Μωριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,  που είχαν διασκορπίσει οι Ιταλοί κατακτητές ως αντίποινα, επειδή τόλμησαν στην  Τρίπολη να γιορτάσουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρά την αυστηρή απαγόρευση τους.

Ενδεικτικό της αδιάλειπτης αγάπης και  της προσφοράς του στην πόλη μας, το πάλλευκο πιάνο που δώρισε στο Δήμο μας και φωτίζει τη σκηνή του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου.

Αποφασίζεται ομόφωνα:

1. Να εκφρασθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την εκδημία του  στους οικείους του.

2.  Να σταλεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.