Πολιτικη

Παπαηλιού: "Τηλεκατάρτιση - μαϊμού"

Δήλωση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Η. Παπαηλιού

Για το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης-μαϊμού

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για οικονομική στήριξη των επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών, όχι απ΄ ευθείας, αλλά  μέσω προγραμμάτων τηλεκατάρτισης αποτελεί ή (μετά την απόφαση που καταργεί την αρχική) αποτελούσε «δωράκι» προς τα ΚΕΚ και τους παρόχους της σχετικής πλατφόρμας. Αυτοί (οι «μεσάζοντες»)  καρπώνονται ή θα καρπώνονταν «άνευ λόγου και αιτίας»  το ποσό των 80 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί για οικονομική ενίσχυση άλλων κατηγοριών πληττομένων από την κρίση πολιτών.

 Μετά τις αντιδράσεις των επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, την επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και τις  αποκαλύψεις για το πάρτυ των «ημετέρων», η κυβέρνηση της ΝΔ υποχώρησε άτακτα, αφού πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη».

Όμως τίποτα «δεν έκλεισε». Απαιτούνται απαντήσεις και εξηγήσεις, που θα υποχρεωθεί να δώσει ο ίδιος πρωθυπουργός.

Yπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα, αφού μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας παραμένει στη θέση του και δεν αποπέμπεται. Αλλά το θέμα έχει και πρακτική διάσταση : Eνδεικτικά, αν έχουν καταβληθεί ήδη χρήματα στους «μεσάζοντες», αυτά πρέπει «να επιστραφούν»,  πως θα διασφαλιστεί ότι δεν θα καταβληθούν αποζημιώσεις από πιθανές ρήτρες υπαναχώρησης κλπ.

Εν κατακλείδι, οι ευθύνες θα αποδοθούν, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται, από τη  ΝΔ και τον προπαγανδιστικό μηχανισμό των συστημικών μ.μ.ε., «να θαφτεί» το θέμα.

Γιώργος Παπαηλιού

 Βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ

Δ.Τ.  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.