Πολιτικη

Λύνεται το πρόβλημα με τη Σφήκα της καστανιάς στην Β. Κυνουρία

Αντιμετώπιση του προβλήματος της Σφήκας της καστανιάς, στην Βόρεια Κυνουρία.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης: 

Την Τρίτη 28-04-2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Σφήκας της καστανιάς όπου είχαμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς των παραγωγών και το μέγεθος του προβλήματος που απασχολεί το Δήμο μας.

Χθες Τετάρτη 29-04-2020 ξεκίνησε η εφαρμογή της βιολογικής αντιμετώπισης της Σφήκας της καστανιάς (Dryocosmus kuriphilus (Yasumatsu)) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Μπενάκειο Ινστιτούτο εγκαθιστώντας το ωφέλιμο έντομο Torymus sinensis στις περιοχές Άνω Δολιανών, Καστριού, Αγίου Πέτρου, Πλατάνου και Καστάνιστας, παρουσία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πρωτογενούς Τομέα Παναγιώτη Καμπουρολια και της Γεωπόνου του Δήμου Ανθούλας Μαγκλή.

Η καστανοκαλλιέργεια αποτελεί μια από τις κύριες καλλιέργειες για τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου μας και αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του και όχι μόνο τους καστανοπαραγωγούς αλλά και για τους μελισσοκόμους μιας και η ανθοφορία της καστανιάς παράγει μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας.

Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Για το λόγο αυτό θα προβούμε στην έγκαιρη προμήθεια του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis και στην επανάληψη της μεθόδου για τη μέγιστη δυνατή εξάπλωση και αποτελεσματικότητα, στα πλαίσια στήριξης του αγροτικού πληθυσμού κάτι που αποτελεί αναπτυξιακό έργο ουσίας με μακρό χρονικό διάστημα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.