Πολιτικη

winamp wmp real qt

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης

Ανακοίνωση του τομέα επαγγελματοβιοτεχνών.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που κάνουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα οι κλάδοι των επαγγελματιών εστίασης.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας έχει οδηγήσει τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες σε αδιέξοδο.

Ένας από τους πληττόμενους χώρους λόγω κορωνοϊού είναι και ο κλάδος της εστίασης(εστιατόρια, καφετέριες, ψησταριές, μεζεδοπωλεία).Τα μέτρα που έχει λάβει έως τώρα η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή. Οι επαγγελματίες εστίασης έχουν μείνει μόνοι και αβοήθητοι, ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Καλούνται όταν έρθει η ώρα να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα τους να λάβουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα κάτι που κάνει δυσβάσταχτο το βάρος που ήδη σηκώνουν αφού υπάρχουν σωρευμένα χρέη σε ενοίκια, τέλη τραπεζοκαθισμάτων, δημοτικά τέλη, ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές.

Ζητάμε από την κυβέρνηση την έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων με την οποία θα καλυφθούν ως το τέλος του έτους οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών προς τους δήμους, ώστε να στηριχθούν τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 70+1 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση και την δημόσια διοίκηση, τις οποίες συζητήσαμε διεξοδικά με την ΚΕΔΕ και αποστείλαμε, εγκαίρως (πριν από ένα μήνα, στις 5 Απριλίου) στην κυβέρνηση υπήρχαν οι εξής προτάσεις για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων που περιελάμβαναν για τους  ελεύθερους επαγγελματίες:

- Στήριξη των επιχειρήσεων με μη είσπραξη δημοτικών τελών ως τέλος του χρόνου και αντικατάσταση των εσόδων από ενίσχυση των ΚΑΠ ή του ΠΔΕ ή του ΦιλόΔημου ΙΙ.

- Αναστολή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 πληρωμής ενοικίων δημοτικών καταστημάτων που ανεστάλη ολικώς ή μερικώς η λειτουργία τους.

- Αναστολή τουλάχιστον έως την 31-12-2020 της καταβολής μισθωμάτων προς το δημόσιο και τους ΟΤΑ από επιχειρήσεις, ελεύθερους  επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που μισθώνουν  για επαγγελματική χρήση ακίνητα του δημοσίου και η επαγγελματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του ιού COVID 19.

- Ρύθμιση για την καταβολή μισθωμάτων, σε περίοδο 24 μηνών, μετά την αναστολή καταβολής.

- Απαλλαγή τελών χρήσης για τραπεζοκαθίσματα.

- Ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων για επαγγελματική χρήση που έχουν λήξει ή λήγουν ως το τέλος του έτους, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου και ΟΤΑ σε περίπτωση που η επαγγελματική δραστηριότητά των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει τα εν λόγω ακίνητα έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του ιού COVID-19. 

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα στήριξης τώρα, πριν να είναι αργά και πριν καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση για την εστίαση, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας.

Τώρα είναι η ώρα ευθύνης όλων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.