Πολιτικη

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Μία ακόμη εκμετάλλευση νεκρών επιχειρείται

Μία ακόμη εκμετάλλευση νεκρών επιχειρείται, με αφορμή την επέτειο του θανάτου των υπαλλήλων της Τράπεζας Marfin, που προκλήθηκε ύστερα από φωτιά πριν από δέκα χρόνια.

Την συκοφάντηση του απεργιακού κινήματος προληπτικά, εν όψει του απεργιακού τσουνάμι που έρχεται, προσπαθεί να πετύχει η κυβέρνηση με την επαναφορά στην επικαιρότητα της υπόθεσης Μarfin, υπόθεση την οποία κατά παράδοξο τρόπο το κόμμα της Ν.Δ είχε ξεχάσει στη διάρκεια των δέκα χρόνων που έχουν μεσολαβήσει από εκείνη την αποφράδα μέρα!

Η υπόθεση της Marfin είναι μία ακόμη προβοκάτσια που στήθηκε από υπανθρώπους του παρακράτους για να δυσφημίσουν το ογκούμενο απεργιακό κίνημα εκείνων των ημερών λόγω των μνημονίων.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, αυτόπτη μάρτυρα που εργάζoνταν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της τράπεζας, εκείνη τη μέρα μπαίνοντας στο κτίριο για να εργαστεί, είδε γραμμένο ένα σύνθημα δεξιά στην τζαμαρία που έλεγε “φωτιά στους υπαλλήλους”, ενώ κάποια άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κτίριο και συνέχισε: Όταν η κύρια πορεία των διαδηλωτών ανέβαινε την οδό Σταδίου κατευθυνόμενη προς τη πλατεία Συντάγματος, λίγο πριν τις 2 μ.μ. η ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο κτίριο της Μarfin και αφού έσπασαν τα τζάμια άρχισαν να ρίχνουν μέσα στο κτίριο εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Από τέτοιες προβοκάτσιες είναι συνηθισμένο το παγκόσμιο αλλά και το ελληνικό  εργατικό κίνημα, αφού η προβοκάτσια σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων είναι το πιο προσφιλές και το πιο αποτελεσματικό εργαλείο στα χέρια του οικονομικού κατεστημένου της κάθε χώρας.

Γνωστά είναι άλλωστε και τα όσα συνέβησαν τη Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, τη μέρα της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης, όταν ένας προβοκάτορας όργανο της αστυνομίας πυροβόλησε και σκότωσε έναν αστυνομικό με αποτέλεσμα η κινητοποίηση των εργαζομένων να εξελιχθεί σε μακελειό από τα πυρά των αστυνομικών και τοιουτοτρόπως έληξε η απεργία.

Πιο συγκεκριμένος, για τους σκοπούς της κυβέρνησης, όσον αφορά τη βεβήλωση των θυμάτων της Marfin, ήταν χθες ο υπουργός Μάκης Βορίδης, ο οποίος σε τηλεοπτική εμφάνισή του επιτέθηκε στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε έχουν αυτά τα αποτελέσματα.

Ύστερα από αυτά, βλέπω μία ακόμη σκύλευση νεκρών μετά από εκείνες του Μάτι και της Μάνδρας, με ύποπτους, σκοτεινούς, κατασταλτικούς, αντιλαϊκούς και αντιδημοκρατικούς στόχους.

Όμως οι πεινασμένοι και οι κολασμένοι αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν το δρόμο του αγώνα, αφού ο αγώνας ήταν και θα είναι το μέσο προστασίας του δικαιώματος στη ζωή!

Τρίπολη 8-5-2020

Από  τη Γραμματεία

της Νομαρχιακής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.