Πολιτικη

winamp wmp real qt

Συνάντηση Παπαηλιού με μέλη του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας

Ο βουλευτής Αρκαδίας  του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού συναντήθηκε στην Τρίπολη, στις 22.5.2020, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου καφέ-εστιατόρων Αρκαδίας και συζήτησε μαζί της για τα προβλήματα του κλάδου.

 Οι εκπρόσωποι των «καφέ-εστιατόρων» υπογράμμισαν την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης μετά τη 10ετή «μνημονιακή» ύφεση, τις συνεχείς επιβαρύνσεις, τον αντικαπνιστικό νόμο και την πανδημία που οδήγησε στην υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεών του.

Ενόψει της επανεκκίνησης λειτουργίας των καταστημάτων τους, οι 3 «πυλώνες» αιτημάτων που υποβλήθηκαν αφορούν στη μείωση του ΦΠΑ στο 6 % και στο 13 %, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50 % μέχρι το τέλος του χρόνου και στη χορήγηση κεφαλαίου επανεκκίνησης σε όλα τα καταστήματα εστίασης. 

Ο Γιώργος Παπαηλιού συμφώνησε ότι η εστίαση, ο κλάδος που έχει σημαντική συμμετοχή στη διαμόρφωση του  ΑΕΠ και λειτουργεί σε συνέργεια με άλλους κλάδους, όπως την πρωτογενή παραγωγή, τον τουρισμό κ.α., χρειάζεται στήριξη για την επανεκκίνησή του μετά την έξοδο από τις συνθήκες εγκλεισμού. Χρειάζεται κεφάλαιο επανεκκίνησης που όμως πρέπει να χορηγηθεί πραγματικά στις επιχειρήσεις, αναστολή της καταβολής του συνόλου των φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες τουλάχιστον, καταβολή από το κράτος των ασφαλιστικών υποχρεώσεων για το διάστημα που η εστίαση παρέμεινε κλειστή, πάγωμα των δανειακών οφειλών και των άλλων  υποχρεώσεων προς τις τράπεζες,  μη είσπραξη δημοτικών τελών, απαλλαγή από τα τέλη χρήσης για τα τραπεζοκαθίσματα, διευθέτηση και παράταση της εξόφλησης των λογαριασμών και άλλα μέτρα που θα επιτρέψουν την ομαλή προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα πραγματικότητα. 

Αυτά, θα επιδιωχθεί να αποτελέσουν αντικείμενο παρέμβασης, ώστε τα αιτήματα του κλάδου να αναδειχθούν και να ικανοποιηθούν, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεκτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. 

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.