Πολιτικη

"Εργο της διοίκησης Παυλή το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Τρίπολης"

Δελτίο Τύπου της παράταξης Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά.

Άλλο ένα έργο της διοίκησης Παυλή το Κέντρο ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών µε Αναπηρίες (Κ∆ΑΠ – ΜΕΑ) του ∆ήµου Τρίπολης.

Αποτελεί Μονάδα δηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών µε Αναπηρίες και εφήβων µε νοητική υστέρηση και κινητική αναπηρία, δυναµικότητας 20 – 25 ατόµων.

Το Κ∆ΑΠ – ΜΕΑ εντάσσεται στο πλαίσιο νέων δράσεων – προγραµµάτων στον τοµέα της πρόνοιας και της ανάπτυξης ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης. Με την ενέργεια αυτή ενισχύεται ο θεσµός της οικογένειας, διαφυλάσσεται η οικογενειακή αλληλεγγύη, εναρµονίζεται η οικογενειακή και εργασιακή ζωή και προετοιµάζεται η ένταξη των παιδιών / εφήβων / ατόµων µε αναπηρίες στην κοινωνική και οικονοµική ζωή.

Οι σκοποί του Κ∆ΑΠ – ΜΕΑ είναι:

α) η δηµιουργική απασχόληση των παιδιών / εφήβων µε αναπηρίες,

β) η κοινωνική ένταξη παιδιών / εφήβων µε αναπηρίες,

γ) η στήριξη της οικογένειας τους ώστε να αντιµετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισµού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυµατικής φροντίδας και

δ) η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών / εφήβων µε αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Η δομή ΚΔΑΠ – ΜΕΑ βρίσκεται σε ένα μισθωμένο κτιριακό χώρο  επί της οδού Φιλελλήνων 22 που αποτελείται από:

1. ΥΠΟΓΕΙΟ χώρο βοηθητικής χρήσης εμβαδού 120,20τ.μ.

2. ΙΣΟΓΕΙΟ χώρο εμβαδού 156,60τ.μ.

3. ΗΜΙΩΡΟΦΟ βοηθητικό χώρο παταριού εμβαδού περίπου 75,00τ.μ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.