Πολιτικη

Βρούτσης: Δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός

Αυξήσεις σε συντάξεις τον Ιούνιο - το χρονοδιάγραμμα για αναδρομικά

Περίπου 240.000 συνταξιούχοι, θα δουν την Τρίτη 2/6 αυξήσεις στην επικουρική τους σύνταξη, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Την ερχόμενη Τρίτη δίνονται οι αυξήσεις σε περίπου 240.000 επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα για τις αυξήσεις σε κύριες συντάξεις και στα αναδρομικά.

Το Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη και τον Οκτώβριο οι δυο καταβολές αναδρομικών, όπως επισήμανε ο Γ. Βρούτσης. «Τον Οκτώβριο -Θεού θέλοντος και να πάνε όλα καλά- θα πληρώσουμε και τις δυο καταβολές αναδρομικών. Η μια είναι του επικουρικού που αφορά 8 μήνες, καθώς τώρα 2 Ιουνίου πληρώνουμε τη νέα επικουρική και είναι από 1-10-19 έως Ιούνιο 2020. Η άλλη θα είναι 12 μηνών, τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1-10-19 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.