Πολιτικη

Λαϊκή Συσπείρωση: Επερώτηση για τις καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή

Απόρροια του πρόσφατος καύσωνα...

Επερώτηση στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με αφορμή τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην ελαιοπαραγωγή από τον καύσωνα κατέθεσαν από κοινού οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελάρης.

κ Περιφερειάρχα

Για άλλη μια χρονιά-τρίτη συνεχή- οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουν το εισόδημά τους Με τον καύσωνα μεταξύ 15-19 Μάη 2020  έγινε μεγάλη καταστροφή στην καρπόδεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις - περιοχές είναι μάλιστα καθολική. Αυτό έρχεται ως συμπλήρωμα στις προηγούμενες καταστροφικές χρονιές, που από την μία εκτοξεύτηκε το κόστος παραγωγής, τα χρέη κ.τ.λ., και από την άλλη η τιμή του λαδιού κατρακύλησε κάτω από το κόστος παραγωγής.

Ερωτάσθε κ Περιφερειάρχα 

Στηρίζει  η περιφέρεια  τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών για: 

- Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

- Αποζημίωση στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου. Η δικαιολογία ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι αβάσιμη. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δισ. στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να αποζημιώσει τους ελαιοπαραγωγούς. Έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.

-  Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-  Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

-  Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.